0

Gümülcineli Öğrenciler ÇOMÜ’yü Gezdi

Bu Haber 1294 Kez Okundu
  • Paylaş:
Gümülcineli Öğrenciler ÇOMÜ’yü Gezdi

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Batı Trakyalı konuklarını ağırladı. Gümülcineli üniversiteli adayı Türk öğrenciler üniversiteyi tanıma ve bilgi edinme amaçlı düzenlenen gezi programıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ni gezdiler. ÇOMÜ Kütüphanesi, ÇOBİLTUM, Mühendislik Fakültesi, Piri Reis Deniz Müzesi’ni gezen Gümülcineli öğrenciler üniversiteden çok etkilendiklerini belirttiler. Öğrenciler kampüs gezisinin ardından Gümülcine Türk Öğrenciler Birliği Başkanı Koray Hasan eşliğinde ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ile bir araya geldiler. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun ile Uluslararası Öğrenci Ofisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sani Demiri de hazır bulundu.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Batı Trakya bölgesiyle ortak kültürün, ortak tarihin olduğunu vurgulayarak Batı Trakya’dan gelecek öğrencilere 1000 kişilik kontenjan ayrıldığı müjdesini verdi ve öğrencilere yurtdışında eğitim görmekle ilgili deneyimlerini aktardı.

Prof. Dr. Metehan Uzun ise yabancı öğrencilerin üniversiteye giriş süreçleri ve üniversite tercihlerini kolaylaştıracak bilgileri aktardı. 

Ziyaret sonunda konuk öğrenciler Rektör Acer'e seramik kursunda yaptıkları hediyeyi takdim ettiler.