1

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, ÇASİAD Üyeleriyle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Bu Haber 1337 Kez Okundu
  • Paylaş:
Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, ÇASİAD Üyeleriyle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) üyeleriyle kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi.

ÇASİAD’ın organizesinde Akol Otel’de düzenlenen toplantı Başkan Erdal Akarsu’nun konuşmasıyla başladı.

Çanakkale’nin turizm şehri olduğu kadar bir üniversite şehri olduğuna dikkat çeken Akarsu “Biz üniversitemize gözbebeğimiz gibi bakıyoruz. Üniversitemiz genişlesin, büyüsün istiyoruz” dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise ÇASİAD üyelerine yönelik yaptığı konuşmada; ÇOMÜ’deki son gelişmeleri, gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan projelere dair bilgiler verdi.  

Kaliteye odaklanmadan büyümenin sıkıntılarına da dikkat çeken Prof. Dr. Yücel Acer, üniversitenin kalitesinin artırılması yönündeki çalışmaları işadamlarıyla paylaştı.

Kente önemli vizyon katacak Tıp Fakültesi Hastanesi inşaatının bitirilmesi için 20 milyon TL’lik kaynak temin ettiklerini ve çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, hastane inşaatının sonbaharda bitmiş olacağını söyledi.

Çanakkale’li sanayici ve işadamlarına, gerçekleştirmesi planlanan Teleferik projesinin fizibilite çalışmalarına dair gelişmeleri aktaran Acer, projenin ulaşımını rahatlatmasının yanı sıra kent turizmine de katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Soru cevap bölümüyle devam eden toplantının sonunda ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e günün anısına hediye takdim etti.