0

Kooperatif Genel Müdürlüğü ile ÇOMÜ Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Bu Haber 1787 Kez Okundu
  • Paylaş:
Kooperatif Genel Müdürlüğü ile ÇOMÜ Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

ÇTSO Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Çanakkale Ticaret İl Müdürlüğü’nün organizasyonuyla “Güçlü Kooperatifler için Eğitim Stratejileri” konulu bir panel gerçekleştirildi.

Programa Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Ticaret İl Müdürü Hüsniye Fırat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ ile kooperatif yetkilileri ve Biga MYO Kooperatifçilik Bölümü öğrencileri katıldılar.

Alman Kooperatifleri Konfederasyonu Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Selahattin Kumlu’nun moderatörlüğünde yapılan panelde, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymanoğlu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok Çanakkale merkez, ilçe ve köylerinden gelen kooperatif yönetici ve ortakları ile ÇOMÜ Kooperatifçilik Bölümü öğrencilerine TÜKOSEP’te yer alan etkin ve yaygın eğitim stratejileri konusunda bilgiler sundular.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu ile ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ile ÇOMÜ arasında KOOP-GEP işbirliği protokolü imza törenini imzaladılar.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer törende yaptığı konuşmada “ÇOMÜ 1992 yılında kurulduğundan bu yana yaklaşık 24 yılı geride bıraktı. Sadece Çanakkale merkezde değil tüm ilçelerde de var olan bir üniversite. Bu anlamda Çanakkale’ye bilimsel bir katkı veren bir kurum. Bu protokol kooperatifçilik alanında da ÇOMÜ’nün Çanakkale’ye vereceği büyük bir katkı olacaktır. Az sayıda Kooperatifçilik Bölümü olan üniversitelerden bir tanesiyiz. Hocalarımız ve öğrencilerimiz de burada. Onları da bu vesileyle tebrik ediyoruz. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

ÇOMÜ, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Çanakkale Halk Eğitim Merkezi arasında imzalanan protokol gereğince; Çanakkale il, ilçe ve köylerinde kooperatif üyelerine kurs ve eğitimler verilecek. Önümüzdeki dönemde kooperatiflerin yönetimine talip olacak kişilerin bu belgeye sahip olması zorunlu olacağı bildirildi.

Program KOOP-GEP sertifika dağıtım töreniyle sona erdi.