5

14 Mart Tıp Bayramı Programı Gerçekleştirildi

Bu Haber 1827 Kez Okundu
  • Paylaş:
14 Mart Tıp Bayramı Programı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından organize edilen 14 Mart Tıp Bayramı Programı gerçekleştirildi.  

Beyin Cerrahı Profesörü Dr. İsmail Hakkı Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programa, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Prof. Dr. Metehan Uzun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran, Başhekim Doç. Dr. Mehmet Aşık’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi ve Hastanesi'nin tanıtım filminin izlenmesinin ardından açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran “Hekim, bilim adamı olmasının yanı sıra bir sanatçıdır. Hekimlik; insanın ruh ve beden sağlığını korumak veya düzeltmek için onu anlama onunla iletişim kurmaktır. Bilim insanı olmak ise, fark etmeyi, eleştirmeyi, araştırmayı, sonuca varmayı,  elde edilen sonucu bilimsel platformlarda paylaşmayı gerektirir. Tüm bunlar bir tıp doktorunun taşıması gereken özelliklerdir” dedi ve Tıp Bayramı’nın tarihçesini anlattı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise yaptığı konuşmada ÇOMÜ Tıp Fakültesi ile ilgili bilgiler verdi ve şunları aktardı:

“Sağlık; insanın verimli, huzurlu ve rahat bir hayat geçirebilmesinin esasını oluşturur. Bu nedenle bir ülkede insanların aldığı sağlık hizmetinin kalitesi, o ülkenin insana verdiği değer ve çağdaşlık seviyesi hakkında fikir verir. Bu anlamda ülkemizin son yıllarda sağlık hizmetlerinde büyük bir ivme kaydettiğini görüyorum. Bizler de Çanakkale’de sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Öğrencilerimize hak ettikleri bir tıp eğitimi vermek için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz”

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın “Düşünce San’at ve Bilim” başlığıyla bir konuşma gerçekleştirdi.  Prof. Dr. Aydın’ın konuşması dinleyenlerden büyük alkış aldı. Program, günün anısına verilen plaketlerle sona erdi.