5

Balkan Şampiyonluğu ÇOMÜ’nün

Bu Haber 1320 Kez Okundu
  • Paylaş:
Balkan Şampiyonluğu ÇOMÜ’nün

BESYO Öğrencisi Milli Atlet Fahri Arsoy ve arkadaşları 4x400 metre bayrak yarışında 18 ülkenin katıldığı Balkan Büyükler Salon Şampiyonası'nda takım halinde birinci oldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Beden Eğitimi ve Yüksekokulu( BESYO) Öğrencisi Balkan Şampiyonu Fahri Aksoy, elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Başarımda en büyük yardımcım, antrenörüm Vicdan Berberoğlu ve sonrada ailemdir. Bu sezon çok çalıştık yarışma için hazırlandık. Okuldan ve ailemden olsun çok fedakârlık yaptım. Zamanımı hep kamplarda geçirdim.  Balkan şampiyonasında seçmelere katıldım. Türkiye şampiyonasında büyükler de 4. olarak seçildim. Balkan şampiyonasında bizim yarış son yarıştı ve 4 arkadaşım ile birlikte 4 x 400 de yarıştık. Balkan şampiyonu oldum, aynı zamanda yeni Türkiye rekorunun sahibi oldum.  Şuan ki rekorumuz da 4 x 400 de 3 dakika 15 saniye 93 salise.

İki sene önce, genç kategorinde yarışıyordum, şuan ise büyüklerdeyim. Gençlerde de dünya şampiyonasına gitmeyi hak kazandım, bu da benim için çok büyük bir başarı. Çünkü bu şampiyonaya gidebilmek için bazı özel barajları geçebilmeniz gerekiyordu bende bu barajları geçtim.

 Dünya şampiyonasına Amerika’ya gittik. Orada da 13 yıldır kırılamayan rekoru kırdım. Şuan ki hocalarımız ve antrenörlerimiz tahminlerine göre 20 25 yıl içinde kırılamayacağını düşünüyorlar.

Aynı zaman da, Milli Takımda oynadığım gibi Fenerbahçe kulübünün de oyuncusuyum. İki yıl önce Fenerbahçe’yle birlikte kulüpler Avrupa şampiyonasına gittim. İspanya’da kendi branşım da yarıştım ve 400 metrede Avrupa şampiyonu olarak Fenerbahçe’ye de güzel bir başarı getirmiş oldum.

En büyük hedefim olimpiyat. Şuan da olimpiyat aday kadrosunda ismim var. Bu sene, 2016 Rio olimpiyatlarında ismimi göstermek istiyorum. 100 yıla yakındır yapılan bu olimpiyatlara, daha önce hiç Çanakkale’den katılan olmamış, bu yüzden bir ilk olarak adımı yazdırmak istiyorum.

 Gençlerimiz için sadece atletizmde değil, diğer sporlarda da başarı için çok çalışmak gerekiyor azim gerekiyor. Gerektiğinde arkadaşlarına hayır demeyi öğrenmeleri gerekiyor. Kötü alışkanlıklardan spor, sizi kesinlikle uzak tutuyor kötü ortamlarda bile bulunmak istemiyorsunuz, sizi uzak tutuyor.

Bana verdikleri destekten dolayı antrenörüme, hocalarıma, aileme ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”.