Çocuk Cerrahi Uzmanı Er’den Ailelere Altın Tavsiyeler

Bu Haber 2025 Kez Okundu
Çocuk Cerrahi Uzmanı Er’den Ailelere Altın Tavsiyeler

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kısa bir süre önce göreve başlayan Çocuk Cerrahi Hekimi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Er, çocuk sahibi aileleri ilgilendiren önemli tavsiyelerde bulundu.

Er, dünyadaki bütün hastaların iyileşmesi, tüm insanların sonsuza kadar sağlık, huzur, afiyet, barış ve mutluluk içerisinde yaşamalarını dilediğini belirterek çocuklarda boyun ağrısı, kulak ağrısı, boğaz ağrısı şikayetlerinin boyunda şişlik, lenf bezeleri, apse yada doğumsal kistlere bağlı olabileceğini,  öksürük, hırıltılı solunum, nefes darlığı, ateş şikayetlerinin solunum yollarına yabancı cisim kaçmalarına bağlı olabileceğini, kasık ağrısı, kasıklarda şişliklerin, kasık fıtıklarına, göbek fıtıklarına, lenf bezleri ve hidrosele bağlı olabileceğini, iştahsızlık, karın ağrısı, ishal, kusma, kabızlığa şikayetlerinin apandisite, barsak tıkanmaları ve safra kesesi taşlarına bağlı olabileceğini, idrarda yanma-ağrı, idrar yolu iltihabı, büyüme-gelişme geriliği şikayetlerinin böbrek taşı, böbrekte genişleme-reflüye bağlı olabileceğini, peniste ağrı, kızarıklık şikayetlerinin idrar deliğinin altta olması, küçük penis, gömük penis, eğri penise bağlı olabileceğini, yumurtada ağrı, şişlik şikayetlerinin yumurta iltihabı, yumurtaların torbaya inmemesine bağlı olabileceğini belirterek, bu tarz şikayetlerin olması halinde Çocuk Cerrahi Kliniğine başvurulması gerektiğini söyledi.