Kadınlara ÇOMÜ’de Kooperatifçilik Eğitimi Verildi

Kadınlara ÇOMÜ’de Kooperatifçilik Eğitimi Verildi

Bozcaada’da yaşayan ve el emeği ürünlerini değerlendirmek isteyen kadınlar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen kooperatifçilik konulu eğitime katıldılar.

Biga MYO toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Tan,  Dr. Arş. Gör. Bengü Everest, Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (BİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayfer Baykal  ve Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Programı Öğr. Gör. Muradiye Özel Ödül tarafından  verildi.

“Kooperatif nedir? Ne değildir? Neden önemlidir? Türkiye'de ve Dünya'daki uygulamaları nasıldır?  Kooperatifçilik ilkeleri ve kadın kooperatifçiliğinin, Biga’daki örneği : ” BİKAD’ın Deneyimleri" konularında bilgiler verildi.

Dinleyici sorularının konuşmacılar tarafından cevaplanmasının ardından BİKAD’ın çocuk yuvası ve atölyesi ziyaret edilerek BİKAD mutfağında yenilen öğle yemeği ile program sona erdi.