0

ÇOMÜ Sosyal Bilimler MYO’da Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Bu Haber 1384 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Sosyal Bilimler MYO’da Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantısı Cemil Meriç Konferans Salonu’nda yapıldı.

Akademik kurul toplantısına, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale İİBF Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç. Dr. Enver Yolcu, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel ve Yrd. Doç. Dr. Feyza Dereköy katıldı.

Toplantıda ilk olarak ÇOMÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun çalışmaları, projeleri ve talepleri ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Dünyanın en güzel mesleklerinden biri akademisyen olmak. Hem öğrencilerle, hem de hocalarla birlikte olmak gerçekten özel bir durum. Bu sebepten kendimi şanslı hissediyor ve mutluluk duyuyorum.

Türkiye’nin geldiği noktada akademik kurulların tartışması gereken kesinlikle kalitedir. Ülkemizin geleceği, huzuru ve refahı, insan kalitesinin yükseltilmesi için konuşulması gereken budur.

Şunu ifade etmek isterim. Geçen 9 aylık sürede elimizdeki mevcut imkânlarla akademik çalışmaları nasıl destekleyebiliriz, neler yapabiliriz diye yoğun bir çaba harcadık. Gerek kadro, gerekse kaynaklar anlamında çalışmalarımızı sürdürdük.

Kalitenin istenilen noktaya gelmesi için öğretim elemanlarının artması hususunda da yoğun bir çaba harcıyoruz. Akademisyen sayısı az olduğunda istenilen kaliteyi tutturmanız zor olur. Bizim bu konuda harcadığımız çaba, ciddi sonuçlar elde etmemizi sağladı. Hocalarımızın yaptıkları çalışmaları maddi ve manevi yönden destekleyerek onların yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun yeni binasına geçişle ilgili iki önemli husus bulunmaktadır. Bunlardan birincisi yol, diğeri ise otobüs seferlerinin güzergâhı. Her iki konu da belediye tarafından tamamlaması gerekli işler. Teknik anlamda alt yapımızı tamamlamış bulunmaktayız. Bizim önceliğimiz yeni binaya geçişte, sorun yaşanmaması. Öğrencilerimizin rahat bir şekilde eğitimlerini sürdürebilmeleri için ne gereken her şeyi tamamlamak için yoğun bir çaba harcıyoruz”.