Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Konulu Senato Toplantısı Yapıldı

Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Konulu Senato Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ile birçok akademisyenin katıldığı,  Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Koordinatörü Prof. Dr. İskender Tiryaki tarafından hazırlanan program Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Toplantıda ‘Toplam Kalite Yönetimi ve Kalite Güvencesi’ kavramları ile “Neden Toplam Kalite Yönetimi’ne ihtiyaç duyulduğu” ile ilgili bilgi aktarımında bulunuldu.  Ayrıca ‘Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği’ ve bu çerçevede oluşturulan Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun misyonu hakkında kısa bilgi paylaşımı yapıldı. Yine aynı faaliyetler kapsamında ülkemizde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları konusunda öncülük eden ve elde ettiği başarılar ile adından söz ettiren “Sakarya Üniversitesi Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları” hakkında, Sakarya Üniversitesi  Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci paylaşımlarda bulundu.