0

Sağlık Yüksekokulu Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Bu Haber 1211 Kez Okundu
  • Paylaş:
Sağlık Yüksekokulu Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu’nda Akademik Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel ile akademik ve idari personel katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı, Arş. Gör. Melike Yalçın Gürsoy’un 2015-2016 güz yarıyılı Sağlık Yüksekokulu akademik faaliyet sunusu ile devam etti.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi ise konuşmasında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek Sağlık Yüksekokulu’nun akademik, idari, fiziki yapısıyla ilgili bilgiler verdi.

Akademik kurul toplantılarının birçok açıdan faydalı olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise Sağlık Yüksekokulu’nun 2015 yılı süresince gerçekleştirdiği faaliyetlerden memnuniyet duyduğunu dile getirerek şunları ifade etti:

“Şüphesiz ki Sağlık Yüksekokulu, 1200 öğrencisi olan bir okulumuz olarak daha fazla öğretim üyesi ve elemanına sahip olmalı. Tahmin ediyorum ki bu açığı önümüzdeki süreçte gidereceğiz. Zira bizi geçtiğimiz 8-9 aylık sürede zorlayan şey, üniversitenin öğretim üyesi ve elemanı sayısının arttırılması noktasında ciddi bir sorun ve yükle karşı karşıya kalmamız oldu. Belki de üç-dört yılın yükünü biz çekmek durumunda kaldık. Birçok mağduriyeti gidermek durumunda kaldık. Ama memnuniyetle görüyorum ki büyük oranda bu sorunu hallediyoruz. Daha gidecek yolumuz var fakat geçtiğimiz süreçte yaptığımız şey gerçekten beni vicdanen rahatlatıyor. Eksikliklerin de farkındayım. Belki bundan sonra daha fazla üniversitemizin öğretim elemanı sayısını arttırmaya konsantre olabiliriz. Dışardan ya da bizden yetişmiş arkadaşlarımızı üniversitemize kazandırma şansına sahip olabiliriz. Çabamız bu yönde olacak. O yüzden Sağlık Yüksekokulu’nun öğretim elemanı ve üyesini arttırma noktasında bir çabamız olacaktır”.

Mezunlara ulaşabilmenin de oldukça önemli olduğunu belirten Rektör Acer, Sağlık Yüksekokulu’nun bu yöndeki çabalarının memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Rektör Acer şunları söyledi: “Buradaki öğrencilerimize örnek teşkil etmeleri anlamında iyi örnekleri bulabilmek de güzel. Sadece işe girebilmiş olmak değil, yaptığı işte başarısını gösterebilmiş mezunlarımızın olmuş olması, bunların tespit edilebiliyor olması, ayrıca onların geriye dönüp kendi kurumlarına tekrar bakabiliyor olmalarının sağlanması memnuniyet verici. Bu Türkiye’deki üniversitelerde çok gelişebilmiş alan değil maalesef. Yurtdışında gördüğümüz çok güzel örnekler var, ama ülkemizde bu çok gelişemedi. Gelişmesi gereken bir alan çünkü insanlar geriye dönüp kendi mezun oldukları üniversitelere katkı sağlayabiliyorlar”.

Sağlık Yüksekokulu’nda öğrencilerle yakından ilgilenilmesinin de  çok güzel bir durum olduğunu ifade Rektör Acer, öğrencileri motive etme açısından bunun önemli olduğunu söyledi. Rektör Acer, üniversitede huzur ortamını daha da geliştireceklerini ifade ederek bu yöndeki faaliyetlerine artan bir biçimde devam edeceklerinin de altını çizdi.

Toplantı, Prof. Dr. Yücel Acer’in konuşmasının ardından soru cevap kısmıyla sona erdi.