2

Eğitim Fakültesi G.S.E. Bölümü Müzik Öğretmenliği Öğretim Materyalleri Sergisi Yapıldı

Bu Haber 2091 Kez Okundu
  • Paylaş:
Eğitim Fakültesi G.S.E. Bölümü Müzik Öğretmenliği Öğretim Materyalleri Sergisi Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda Yrd. Doç. H. Yılmaz Küçüköncü tarafından okutulmakta olan Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme dersinde öğrencilerin yaptıkları materyallerin yer aldığı sergi; Rektör Vekili Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlke Evin Gencel, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alaattin Canbay, fakülte öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımıyla Eğitim Fakültesi B Blokta yapıldı.

Sergide müzik derslerinde kullanılmak üzere; işitsel, görsel, dokunsal algılara yönelik olarak kullanılmış atık malzemelerden üretilmiş materyaller büyük ilgi gördü.

Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan;  şişeler, gazoz kapakları, yoğurt kapları, pet şişeler, pipetlerden yapılan sallamalı, vurmalı ve sürtmeli ritim çalgılarının yanında gökkuşağının yedi rengi ve müzikteki yedi ana sesin kullanıldığı renklerle müzik öğretimine yönelik yapılan üç boyutlu ses merdivenleri ve tünekler; ritim saatleri, çalgı şeritleri, müzik takvimleri, ritim kartları, tarih şeritleri, müzik bulmacaları, pul ve kart koleksiyonları, afiş ve konser programları sergiye katılanların beğenisini kazandı.