0

Üniversite Hastanesi’nin Yüzde 75’i Tamamlandı

Bu Haber 2171 Kez Okundu
  • Paylaş:
Üniversite Hastanesi’nin Yüzde 75’i Tamamlandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatı hızla  devam ediyor.

80 bin metrekare kapalı alana sahip olacak hastane inşaatı tamamlandığında, Çanakkale'deki tüm sağlık yatırımlarının 3 misli büyüklüğünde bir hastaneye kavuşulmuş olacak.

Üniversite Hastanesi’nin % 75'i tamamlandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi yeni hastane binası inşaatının % 75'i tamamlandı. 2016 yılı içerisinde faaliyete geçecek olan Üniversite Hastanesi’nin 70 bin metrekare kapalı alan ile  yoğun bakım üniteleriyle birlikte 600 yataklı olacağı öğrenildi.

8 bloktan oluşacak ve bloklar arasında tüp geçitle bağlantı bulunacak hastanede, yaklaşık 600 yatak kapasitesi bulunacak. Ayrıca kanser tarama merkezi ve tüp bebek ünitesi de yeni hastanede yer alacak.

Bütün alanlarda hızlı bir büyüme gerçekleştiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, devasa hastane yatırımı ile birlikte Çanakkale halkını hem çevre şehirlere muhtaç olmaktan kurtaracak, hem de Çanakkale istihdamına büyük katkı sağlayacak. Yeni hastane binasında yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Devam eden çalışmalar hakkında açıklama yapan Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Aşık, inşaatı hızla bitirerek tüm bölümlerle birlikte yeni hastaneye taşınmayı hedeflediklerini belirtti.  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran ise yeni hastanenin, Çanakkalelilere ve öğrencilere modern cihazlarla hizmet verilecek olması yönüyle değerli olduğunu söyledi.