1

Biga MYO'da Dünya Ormancılık Günü Kutlandı

Bu Haber 2027 Kez Okundu
  • Paylaş:
Biga MYO'da Dünya Ormancılık Günü Kutlandı

Biga MYO Mobilya ve Dekorasyon Programı ile Elektrik, Enerji, İletim ve Dağıtım Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Ayşin Aşkın ve Öğr.Gör. Selin Nehir koordinatörlüğünde "21-26 Mart Dünya Ormancılık Haftası"  kutlandı. 

Orman Genel Müdürlüğü Biga Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi  Dr. Muhammet Akkaya'nın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte,  Akkaya "Orman Hayattır" diyerek ormanların insan için önemi üzerinde durdu. Ormanlar ülkelerin doğal güzellikleri temiz havanın ve suyun tutulduğu, depolandığı ve diğer canlıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiği çok yönlü faydaları olan kaynaklardır. Görevimiz, orman ve orman kaynaklarını her türlü tehlikelere karşı korumak, doğaya yakın bir anlayışla geliştirmek, ekosistem bütünlüğü içinde ve topluma çok yönlü sürdürülebilen faaliyetler sağlayacak şekilde yönetmektir.  Sahip olduğumuz bu kaynakların korunması, geliştirilmesi ve ülkemize kazandırılması noktasında her bireye önemli görevler düşmektedir” dedi.

Öğr.Gör. Ayşin Aşkın’da “Ormancılık Günü ve Haftasının orman varlığının önemi, erozyonla mücadele, çölleşme, iklim değişimi ve buna benzer sorunların hatırlatılması ve vurgulanması amacıyla kutlandığını belirtti. Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli şeyi ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar, ormanları korumak hepimizin görevidir ve bu nedenle öğrencilerimizin bu bilinci kazanması için çalışmalarımıza bütün hızıyla devam edeceğiz” dedi.