Çanakkale Onsekiz Mart
Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim üyeleri bilimsel başarılarına yenilerini eklemeye
devam ediyor. Gıda atıklarının katma değeri yüksek ambalaj malzemelerine dönüştürülmesini
hedefleyen "Atıktan Ambalaja: Patates Kabuğu ve Gülhatmi Çiçeği ile Akıllı
ve Aktif Biyoplastik Üretimi" başlıklı proje, TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı
Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Üniversitemiz Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gıda Teknolojisi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayça Aydoğdu Emir yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan projede, sürdürülebilirlik ve çevre dostu üretim ilkeleri doğrultusunda gıda atıklarının geri kazanılarak biyoplastik üretimi gerçekleştirilecek. Proje ekibinde Dr. Eda Yıldız’ın önemli katkıları ve yüksek lisans öğrencimiz Çağla Çam’ın özverili çalışmaları ile disiplinler arası bir sinerji yakalanması hedefleniyor.
Bu önemli proje, sadece çevre
sorunlarına çözüm üretmekle kalmayıp, aynı zamanda katma değeri yüksek ürünler
geliştirilerek ülkemizin bilimsel ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacaktır.
ÇOMÜ ailesi olarak proje
yürütücümüz Doç. Dr. Ayça Aydoğdu Emir'i, değerli araştırmacımız Dr. Eda Yıldız’ı
ve yüksek lisans öğrencimiz Çağla Çam’ı tebrik ediyor; çalışmalarında
başarılarının devamını diliyoruz.