6698 sayılı kanun kapsamında sitemizde gezinti deneyiminizi geliştirmek, hizmetlerimizi sunmak ve hizmetlerimizin nasıl kullanıldığını anlayarak iyileştirmeler yapabilmek amacıyla sizler için çerezler (cookies) kullanmaktayız. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak ve çerez tercihlerinizi değiştirmek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünde bal kabağı kabuğundan gıdaların bozulmasını önleyen, polimerden yapılanların zararlı etkilerinin aksine çevreye ve gıdaya dost ambalaj üretildi.
Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Uğur Nigiz, "Gıda Atıklarından Antimikrobiyal Özellikli Biyobozunabilen Gıda Ambalajı Üretimi" projesinin laboratuvar çalışmalarına devam ediyor. Turunçgiller ve sebzeler başta olmak üzere birçok gıdanın hücre duvarında bulunan, bir çeşit nişasta olan pektini, gıda ve çevre dostu ambalajlara dönüştürmek için kolları sıvayan Nigiz, bal kabağından elde ettiği ambalaj malzemesi üzerinde çalışıyor. Ürünün mekanik, buhar tutma ve gıda test aşamaları tamamlandıktan sonra büyük ebatlarda üretime geçilebilecek.
Akademisyenimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.
ÇOMÜ’den Azerbaycan’a Akademik İş Birliği Ziyareti
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Bakü’de Akademik İş Birliklerini Güçlendirdi
© 1992 - 2025 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi » Bilgi İşlem Daire Başkanlığı » Künye