0

Depremde Vefat Eden Öğrencimiz Esra Gazpak İçin Anma Töreni Gerçekleştirildi

Bu Duyuru 694 Kez Okundu
  • Paylaş:

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde kaybettiğimiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölümü öğrencisi Esra Gazpak için Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonunda anma töreni gerçekleştirildi.

Törene Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ünver, akademik ve idari personel ile Esra Gazpak’ın ailesi ve öğrenciler katıldı.

Tören konuşmalarını sırasıyla; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ünver, Öğretim Görevlisi Merve Uygun ve Esra Gazpak’ın arkadaşları yaptı. 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, depremden etkilenenlere sabır dileyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Geçirdiğimiz felaketten ders çıkarmamız gerekiyor. Artık milletçe bu konular üzerine daha fazla yoğunlaşmalıyız. Depremde sadece maddi kayıplar değil aynı zamanda manevi kayıplarımız da oldu. İnsanlar kendilerini bölgeye bağlayan anılarını, tarihi yapıyı, kültürel yapıyı, diğer önemli değerlerini kaybettiler. Eskiye dönmemiz zor olacak ama Türk milletinde bulunan birlik ve beraberlik duygusu sayesinde üstesinden geleceğiz.”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ünver konuşmasında:

“Öğrencimiz Esra Gazpak’a Allah’tan rahmet, ailesine, AYAY Bölümü öğrencilerimize ve tüm fakültemize başsağlığı dilerim. Coğrafya kaderdir, deprem ülkesiyiz. Deprem öldürmez, depreme önlem almamak kayıp nedenidir. Esra’yı geri getiremeyiz belki ama onun irtihalinin bize bazı şeyleri değiştirmeye vesile olmasını dilerim. Umarım Esra’nın vefatı bilim ve akıl esaslı afet önlemlerini hayatın her aşamasına hâkim kılma şuurunu yerleştirir” dedi.

Öğretim Görevlisi Merve Uygun ve Esra Gazpak’ın yakınları O’nunla ilgili anılarını anlattıkları konuşmalar yaptılar.

Törenin son bölümünde öğrencimiz Esra Gazpak ve depremde vefat eden diğer vatandaşlarımızın ruhuna Kur’an-ı Kerim okutuldu.