0

Maaş Promosyonları Hakkında Duyuru

Bu Duyuru 3010 Kez Okundu
  • Paylaş:

Değerli Mensuplarımız;

Personelimize 24.09.2022 tarihinde maaş promosyonu güncellemesi ile ilgili gelişmeleri aktarmış ve 14.09.2022 tarihinde ikinci görüşmenin gerçekleşeceği belirtilmişti. Akabinde görüşme tarihi 15.09.2022 olarak güncellenmiş ve bu tarihte de görüşme gerçekleşmiştir.

İhale, İhale Komisyonu (bir başkan iki üye ile eksiksiz toplanmıştır),  gözlemci olarak katılmak istediklerini belirten sendikaların temsilcileri ve üniversitemiz avukatlarının nezdinde yapıldı. Teklifler ihale saatine kadar kapalı zarf usulü teslim alınmış, toplamda alınan 5 (beş) teklif, istekli bankaların (Akbank, Finansbank, Halk Bankası, İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası) önünde, alınma sırasına göre açılarak, teklif tutarları yüksek sesle okunmuştur. En yüksek teklif olan 14.400.-TL tutar açık arttırma için alt limit olarak belirlenmiş ve ilk olarak Halk Bankasından ve sırası ile diğer bankalar; Ak Bank, İş Bankası, Finans Bank ve Yapı ve Kredi tekliflerini belirtmiştir. İkinci turda Ak Bank ve Finans Bankası ihaleden çekilmiştir. Üçüncü turda Halk Bankası tekliflerini yükseltmeyerek ihaleden çekildiğini açıklamıştır. Yirmi yedinci turda ise Yapı ve Kredi Bankası, İş Bankasının kişi başı 25.250,00 TL’lik teklifini yükseltmeyerek ihaleden çekilmiştir. Komisyon; Şartnamenin 6’ıncı maddesinin (4) numaralı bendine göre teklif edilen tutarın beklentilerimiz (teklif kabul edildiği taktirde personelimizin eline 17.550 TL geçecekti)  ve diğer kurumların almış olduğu güncel promosyon rakamlarına ulaşılamamış olması nedeniyle ihalenin iptal edilmesine ve Rektörlük Makamına arz edilmesine oybirliği ile karar vermiştir. Rektörlük makamı da bu kararı doğru bularak ihalenin iptali yönünde karar vermiş bu karar ilgili bankalara yazılı olarak bildirilmiştir.

Yukarıda belirtilen ihale merhaleleri gözlemci olarak katılmak istediklerini belirten sendikaların temsilcileri ve katılımcı bankaların müşahedesinde şeffaf bir şekilde gerçekleşmiştir. Komisyon tarafından alınan iptal kararı orada bulunan sendika temsilcilerinin de görüşü alınarak komisyonca oy birliğiyle alınmıştır. Bu alınan karara Rektörlükçe görevlendirilen komisyon üyelerden hiç birinin itirazı ya da şerhi olmamış tam aksine bu yönde ilk olarak irade koyan taraf olmuşlardır.

Değerli personelimizin, maaş promosyonu güncellemesi çalışmasına uygun zaman ve koşullarda Rektörlüğümüzce devam edeceğinden kuşkusunun bulunmamasını ve yukarıdaki bilgilendirmeler dışında yapılacak açıklamalara itibar etmemesini önemle rica ederiz. Saygıyla duyururuz.

Rektörlük