0

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın Hemşireler Günü Mesajı

Bu Duyuru 1024 Kez Okundu
  • Paylaş:

Hemşireler, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruyan, geliştiren ve hastalık halinde iyileştirme hizmeti veren sağlık ekibinin en önemli öğelerinden biridir. Sağlık hizmetlerinin sunumunda görev alan hemşirelerimiz üstlendikleri görev ve sorumluluk anlayışlarıyla kutsal bir mesleği ifa etmektedirler. 

Devletimiz sağlıklı toplum yapısı oluşturmak için koruyucu sağlık hizmetlerinin yanı sıra tedavi hizmetlerini de en iyi şekilde sunmanın gayreti içerisindedir. Son yıllarda sağlık alanındaki hızlı değişim ve gelişimin amacı insanımızın daha iyi sağlık hizmeti almasının sağlanmasıdır. Sağlık hizmetlerinin en üst düzeyde sunulabilmesi, sürekliliği ve kalitesi tüm sağlık çalışanlarının koordineli çalışmasıyla mümkündür. Bu açıdan hemşirelerimize önemli görevler düşmektedir. Hiç şüphemiz yok ki; hemşirelerimiz bu sorumluluğun bilinci ile görevlerini en iyi şekilde layıkıyla yerine getirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapmaktadır.

Bu düşüncelerle; hemşireler günü ve haftasının, hemşireliğin anlam ve öneminin hatırlanmasına, gayretleriyle mesleğe kalite ve değer kazandırmış hemşirelerimizin anılmasına bir vesile olması temennisiyle, şefkatle, sabırla yapılan bu mesleğin mensubu tüm hemşirelerimizin 12 Mayıs Hemşireler Gününü ve Hemşireler Haftasını kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.

Prof. Dr. Sedat Murat

Rektör