1

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın Engelliler Haftası Mesajı

Bu Duyuru 1428 Kez Okundu
  • Paylaş:

Engellilik doğuştan olabileceği gibi insan hayatının herhangi bir döneminde meydana gelebilecek bir kaza sonucunda da oluşabilmektedir. Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız.

Bir takım engellerine rağmen, hayata tutunmaya çalışan ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız, toplumumuz için birer güç kaynağıdır. Engelli vatandaşlarımızın geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkânlar oluşturulması, onların yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması, yalnızca engelli vatandaşlarımızı değil, tüm toplumu mutlu edecektir.

Devlet olarak engelli vatandaşlarımızın mevcut sorunlarını çözebilmek, hiçbir engele takılmadan yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak, sosyal yaşamın içinde daha fazla yer almalarını sağlamak için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Son yıllarda; engelli çocuklarımızın eğitimi ve tüm engellilerin evde bakım hizmetinden yararlanması için devletimiz tarafından çok önemli iyileştirmeler yapılmış, engelli vatandaşlarımıza özel sektörde ve kamu kurumlarında iş imkânı veren düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Bu iyileştirmelerin daha da anlam kazanması için gerek bireyler gerekse sivil toplum kuruluşları olarak engellilerimizin sorunlarına daha fazla ilgi göstermeli, onların da sosyal yaşamın her alanında yer alabilmesi için gerekli gayreti göstermek durumundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünde ve bu konudaki duyarlılığın artırılmasında katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerimize ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, engelli vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.

Prof. Dr. Sedat Murat

Rektör