0

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın Polis Haftası Mesajı

Bu Duyuru 515 Kez Okundu
  • Paylaş:

10 Nisan 1845 tarihinde Polis Nizamnamesi ile kurulan Polis Teşkilatımızın 176. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Yaklaşık iki asırdır, büyük fedakarlık, sabır ve cesaretle, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlayarak, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen, gücünü kanunlardan, desteğini de halktan alan geçmişi şanla ve şerefle dolu Emniyet Teşkilatımız hem geleneksel değerler içinde toplumsal hukukun asli parçası, hem de çağdaş hukuk devletinin temel omurga yapılarından birisi olmuştur.

Emniyet Teşkilatımız, güvenlik hizmetlerinin yanı sıra üstlendiği sosyal sorumluluk projeleri ile eğitimden spora birçok alanda, özellikle genç nesillerimizde farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Polis Teşkilatımızın 176. kuruluş yıl dönümünü ve Polis Haftasını kutluyor, görevi başında şehit düşen güvenlik mensuplarımıza Allah'tan rahmet, gazi olanlara ve görevleri başında bulunan kahraman polislerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.


Prof. Dr. Sedat Murat

Rektör