Covid-19 Testleri İçin Üniversitemizden Ümit Verici Bir Adım

Bu Duyuru 4856 Kez Okundu

Dünyada önemli boyutlara ulaşan vaka sayısı sebebi ile hastalığın doğru ve hızlı tanısının önemi tüm yetkililerce vurgulanmaktadır. Rektörlüğümüz, şehrimiz için bu konuda tüm desteği verebilmek için planlamalar yapmıştır. Bu amaçla kurumumuzda, Sağlık Bakanlığı tarafından dağıtılan tanı kiti ile uyumlu cihaz arayışına gidilmiştir. Üniversitemiz ÇOBİLTUM (Merkez Laboratuvarı) biriminde araştırma amaçlı bulunan cihazın listede yer aldığı belirlendikten sonra cihaz, testlerin çalışılmasında hazırlık yapılması amacı ile Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemizin Tıbbi Mikrobiyoloji laboratuvarına nakledilmiştir. Cihazın yerinin değiştirilmesi sonrası klinik deneylerde kullanılabileceği ile ilgili deneme ve kontrol çalışmaları hafta sonu itibari ile tamamlanmış durumdadır. Elimizdeki Realtime PCR cihazı ile Covid-19 virüsü testleri çalışılması mümkündür. Hastanemizdeki laboratuvarımız moleküler mikrobiyoloji testlerinin çalışılması için mekan, teknik ve uzman personel açısından yeterlidir. Klinik testlerin doğru ve fazla sayıda çalışılabilmesi için cihaza ve kullanılacak tekniğe özel sarf malzemelerin hızla teminine çalışılmaktadır. Bu süreçte İl Sağlık Müdürlüğü ile yakın işbirliği sürdürülmektedir. Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı, şehrimizdeki epidemiyolojik verileri sahada ve yerinde değerlendirmeler yaparak alınacak önlemler için görüşler oluşturmaktadır. Üniversite hastanemiz vakaların yönetiminde büyük özveri ile çalışmaktadır. Halkımızın hastanemiz ve çalışanlarına verdiği desteği görmek bizleri çok mutlu etmektedir. Tüm malzemeler temin edildiğinde Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilecek tanı kimyasalları kullanılarak Covid-19 testlerinin şehrimizde her gün çalışılması planlanmıştır.