5

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat'ın Mevlid Kandili Mesajı

Bu Duyuru 781 Kez Okundu
  • Paylaş:

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

Hz. Peygamberimiz (S.A.V) bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir. O'nun doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Çünkü Yüce Allah, Hz. Muhammed'i (S.A.V) bütün âlemlere rahmet olarak göndermiştir. İslamiyet, bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir.

İslam dini ile âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin örnek hayatındaki  dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz.

İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesi dileğiyle, Milletimizin ve İslam âleminin “Mevlid Kandilini” ve “Mevlid-i Nebi Haftasını” tebrik ediyor, bu mübarek gecede ve haftasında yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin makbul olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.


Prof. Dr. Sedat Murat

Rektör