3

EMBO Destek ve Programları Bilgi Günleri Daveti

Bu Duyuru 831 Kez Okundu
  • Paylaş:

Değerli Bilim İnsanımız, 

Türkiye, moleküler yaşam bilimleri alanında dünyada öncü kuruluşlardan biri olan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu’na (European Molecular Biology Organization - EMBO) 1993 yılından beri üyedir. Üyeliğimizin idari işleriyle, sekreteryası TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı, İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü yürütmektedir. 

EMBO’nun üye ülkelerin bilim insanlarına, doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacılara sağladığı, Uzun Dönem (12-24 Ay) ve Kısa Dönem (0-6 Ay) Burs, Yerleşim Desteği (3-5 yıl), Pratik/Teorik Kurs, Çalıştay ve Konferans Düzenleme Desteği ile Genç Araştırmacı, Bilimde Kadın, Bilim ve Toplum Programları bulunmaktadır (http://embo.org/funding-awards).

Ülkemiz yaşam bilimleri alanının gelişiminde ve bu alanda Avrupa ve Dünya ölçütlerinde mükemmel seviye bilimsel çalışmaların ülkemizde yapılmasına önemli katkıları olan, EMBO destek ve programlarından siz bilim insanlarımızın daha fazla fayda sağlayabilmesi için,TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı, İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü tarafından16-18 Nisan 2019tarihlerinde EMBO Bilgi Günleri düzenlenecektir. Etkinliklere EMBO Program ve Destekleri hakkında bilgi vermek üzere, EMBO İletişim Direktörü Dr. Tilmann Kiessling katılacak; bu nedenle etkinlik İngilizce yapılacaktır. Program için tıklayınız.