0

ÇOMÜ BAP’dan Projelere Kongre Katılım Desteği

Bu Duyuru 2024 Kez Okundu
  • Paylaş:

2018 yılında BAP’a sunulan veya kabul edilen Bağımsız Araştırma ve Tez (Lisansüstü Tez, Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık, Sanatta Yeterlik) projeleri kapsamında öğretim üyelerine proje önerisinde talep edildiği takdirde katılacakları ulusal/uluslararası kongrelere katılım giderleri için 3.000,00 TL‘ye kadar ödenek desteği verilmesine üniversitemiz BAP komisyonu tarafından karar verilmiştir.

Söz konusu karar ile proje yürütücüsü ve/veya araştırmacıların, yürüttükleri projenin ilk bulguları, ara sonuçları veya sonuçlarını içeren verileriyle hazırlayacakları bildirilerini katılacakları kongre ya da sempozyumda sözlü sunum yapmaları koşuluyla katılım giderleri (uçak, tren, otobüs vb. biletleri, konaklama giderleri ve katılım ücretleri) karşılanacaktır.

Ödemelerin yapılabilmesi için öncelikle kongre ya da sempozyumun yeri, tarihi ve ismi belirtilerek BAPSİS üzerinden harcama talebi yapılmalıdır. Proje konusu ile ilgili yapılan sunumun, kongre kitabında basılan özet ya da tam metin bildirisinde proje numarası ile BAP‘a teşekkürün belirtilmesi gerekmektedir (Bu teşekkür, özetin son cümlesinde veya tam metin bildiri ise teşekkür bölümünde olmalıdır). Kongre dönüşünde, kongre katılım belgesi ve yapılan harcamaların faturaları (faturalarda BAP proje numarası belirtilmelidir) BAP‘a teslim edilmelidir. Bu destek, proje final raporunun BAP’a teslim edilmesinden önce kullanılması gerekmektedir.

Kongre katılım giderleri kaleminde yer alan ödenek başka amaçla kullanılamayacak ve diğer harcama kalemlerine (mal ya da malzeme alımları, hizmet alımları ve araştırma amaçlı yolluk vb.) aktarılamayacaktır.

ÇOMÜ Gazete'nin BAP Koordinatörü Doç. Dr. Hanife Genç ile yaptığı röportajı görmek için
tıklayınız.