0

Kamuoyuna Açıklama

Bu Duyuru 3630 Kez Okundu
  • Paylaş:

Bütün devlet üniversitelerinde olduğu gibi, Üniversitemize de araştırma görevlisi alımı, mevcut mevzuata göre yapılmaktadır. 

İlan edilen kadrolara başvurmak isteyenler için iki haftalık başvuru süresi tanınır. Başvuru süresi sonunda başvuranların başvuru dosyaları önceden kurulmuş bir komisyon tarafından incelenir, başvuru şartlarını taşıyan ve başvuru evrakları tam olan  adayların dosyalarında belirttikleri puanları ilgili mevzuata göre hesaplanır, en yüksek puan sıralaması ile yazılı sınava alınacak ilk on aday belirlenir ve ilan edilir. Bu ilandan sonra, itiraz edecek adaylar için itiraz süresi tanınır, varsa itirazlar komisyon tarafından tekrar incelenir. Bu inceleme sonunda kesinleşen liste nihai olarak ilan edilir.  Listede adı bulunan adaylar, önceden ilan edilen tarih, yer ve saatte yazılı sınava alınır, yazılı sınavdan aldıkları puan dahil edilerek nihai başarı notu belirlenir ve varsa kazanan kişi ilan edilir. 

Bir yerel gazetede haber konusu olan olayda İlahiyat Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, Din Psikolojisi anabilim dalında ilan edilen araştırma görevlisi kadrosuna başvuranların dosyaları, yukarıda belirtildiği gibi incelenmiş ve daha sonra itiraz süresi tanınmıştır. İtiraz süresi içerisinde itiraz eden söz konusu adayın dosyası tekrar değerlendirilmiş, sınava girecek ilk on kişi arasında yer aldığı tespit edilmiştir. Nihai hale gelen liste ilan edilmiş, söz konusu aday ayrıca aranarak sözlü olarak da bilgilendirilmiştir. Bu yazılı ve sözlü bildirimlere rağmen, söz konusu aday sınava girmemiş, sınava girmek yerine, gerçeklerden uzak, haksız ithamlar oluşturup konuyu yerel basına malzeme yapmıştır.  

Üniversitemiz adını yıpratmaya dönük bu haksız ithamları oluşturup, gerçekmiş gibi yerel basınla paylaşan söz konusu aday hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Rektörlüğü