0

28.09.2016 Tarihli Zorunlu İngilizce Dersi Muafiyet Sınavı İle İlgili Duyuru

Bu Duyuru 6484 Kez Okundu
  • Paylaş:

Üniversitemizde tüm 1. sınıflarda (Hazırlık öğrencileri hariç) zorunlu ders kategorisinde olan Yabancı Dil dersi verilmektedir (Bu dersin bir yıl süreli hazırlık eğitimi ile ilgisi yoktur.). Bu ders haftada iki saatlik bir ders olup başlangıç (elementary) seviyesinde İngilizce bilgisi vermeye yöneliktir. Yabancı dil seviyenizin bu seviyenin (elementary) üstünde olduğunu düşünüyor ve 1. sınıftaki “Zorunlu Yabancı Dil” dersini görmek istemiyorsanız muafiyet sınavına girmeniz gerekmektedir. Güz ve Bahar dönemleri için iki ayrı test olarak uygulanacak sınavdan güz ve bahar dönemi için 100 üzerinden 60 ve üzeri puan alan öğrenciler bu dersten muaf sayılacaktır.

Muafiyet sınavına girmek için kayıtlı olduğunuz fakülte/ yüksekokul veya meslek yüksekokulunun öğrenci işleri ofisine giderek “28.09.2016 tarihinde yapılacak olan Zorunlu Yabancı Dil İngilizce dersi muafiyet sınavına girmek istediğinize”  dair dilekçe vermeniz gerekmektedir.

Bu sınavdan alacağınız sonuç üniversitemiz başarı notu sistemine göre hesaplanıp transkriptinize “Zorunlu Yabancı Dil Dersi” notu olarak işlenecektir. Bu sınavdan alacağınız not diploma ortalamanızı etkileyecektir. Sınava girmeyen öğrenciler doğrudan “Zorunlu Yabancı Dil” dersini alacaklardır.  Sınava girip de başarı notundan memnun olmayan öğrenciler 3-7 Ekim haftası bölüm başkanlıklarına dilekçeyle başvurarak sınavının iptal edilmesini sağlayarak Zorunlu Yabancı Dil dersini alabilir.