0

Fakülte Sayımız 15 Oldu, Biga’ya Bir Fakülte Daha

Bu Haber 5042 Kez Okundu
  • Paylaş:
Fakülte Sayımız 15 Oldu, Biga’ya Bir Fakülte Daha

Haber: Eylem Tuna Çoban

Grafik Tasarım: Şebnem Özel

25 yıllık geçmişi ile köklü bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ÇOMÜ’nün fakülte sayısı 15’e çıktı.  06 Aralık 2017 tarih ve 30262 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ilanla Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Fakülte oldu. 

Her yıl artan öğrenci sayısı, akademik ve idari personeli, tüm ilçelerindeki yerleşkeleri ile Çanakkale’nin en büyük kurumlarından biri olan ÇOMÜ’nün Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer konuyla ilgili şunları söyledi:

“Üniversitemizin akademik kalitesini artırmak, esaslı bir hedefimiz, yoğun çalıştığımız bir alandır. Biga’da, 9 bin öğrencimizin olduğu büyük bir yerleşkemiz var. Bu yerleşkemize şu an iki derslik binası daha yapıyoruz. Bu binalardan birisi, orada bulunan Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz içindi. Tam da bu çalışmalarımız devam ederken, oradaki bu 4 yıllık yüksekokulumuzu fakülteye dönüştürelim istedik ve bu yönde de çalıştık. Çalışmalarımız sonuç verdi ve Biga Yerleşkemize bir fakülte daha kazandırarak büyük bir akademik değer daha kattık. Şimdi orada iki fakültemiz ve bir meslek yüksekokulumuz bulunmakta. Emeği geçen herkese Üniversitemiz adına teşekkürlerimizi arz ediyorum. Hayırlı olsun.”

Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun Fakülte olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek; “Bu süreçte desteğini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer olmak üzere okulumuzun tüm öğretim elemanlarına, idari personeline ve emeği geçen tüm devlet adamlarımıza teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Gelişmeye, Üretmeye Devam Edeceğiz

Yeni adı ve statüsü ile Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi, bünyesinde Bankacılık ve Finans ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik olmak üzere 2 lisans, 1 yüksek lisans bölümü barındıran ve 560 öğrencinin eğitim gördüğü bir eğitim kurumu olduğunu belirten Müdür Yelkikalan; “Bakanlar Kurulumuzun onayladığı bu kararla başlayan yeni dönemde, fakülte statüsü ile yeni bölümler açarak bilimsel ve akademik çalışmalarımız şimdiye kadar olduğu gibi hızla devam edecektir. Geçen dönemde lisans eğitimi veren bir yüksek eğitim kurumu olmanın bütün sorumluluk ve görevlerini harfiyen yerine getirmeye çalıştığımız gibi yeni dönemde de ilkelerimizden sapmaksızın gelişmeye, üretmeye devam edeceğiz. Fakülte olmanın psikolojik ve uygulamaya dönük tüm avantajlarını elde etmenin yanında yüksekokul olmanın güçlü yanlarını da kaybetmeksizin tüm paydaşlarımızı olumlu etkileyerek üniversitemiz ve ülkemize önemli kazanımlar sağlamaya çalışacağız” dedi. 

“Önümüzdeki süreçte, öğrenci alım puan türünde tercih edilen ve yüksek puanlı öğrencileri çekebilen bir fakülte olmak öncelikli amacımızdır” diyen Prof. Dr. Yelkikalan, yapımına başlanan yeni hizmet binası hakkında da bilgiler verdi:  

“Yeni hizmet binamızın toplam alanı 6300 m2’dir. Toplam alanında derslikler, çalışma alanları, ofisler, konferans salonu, kantin, yemekhane vb. alanlar yer almaktadır. Yeni fakülte binamızın 2018 sonunda teslim edilmesini planlanmaktadır.”

Müdür Yelkikalan son olarak;  “Tüm bu unsurlar dikkate alındığında alınan bu kararın öncelikle üniversitemize, bölgemize ve ülkemize sosyal, ekonomik ve bilimsel anlamda önemli kazanımlar sağlamasını ümit ediyorum” dedi. 



Fotoğraf Albümü