0

Balkanlarda Tanınır Bir Üniversite Haline Geliyoruz

Bu Haber 2758 Kez Okundu
  • Paylaş:
Balkanlarda Tanınır Bir Üniversite Haline Geliyoruz

Haber-Fotoğraf: Eylem Tuna Çoban

Arnavutluk Geleceğin Alternatif Vakfı (ALSAR) Başkanı Mehdi Gurra Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti.  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu’nun hazır bulunduğu ziyarette, Mehdi Gurra ALSAR Vakfı hakkında bilgi vererek, vakıf olarak yaptıkları çalışmaları dile getirdi. Gurra, Arnavutluk’taki öğrencilere Türkiye’deki eğitim sistemi hakkında bilgilendirmek ve Türk üniversitelerinin tanıtımını yapmak açısından ÇOMÜ ile işbirliği imkanlarının geliştirilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı ve vakıf olarak yapılması gerekenler konusunda ellerinden geleni yapacakları belirtti. 

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, çok kısa sürede Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni Balkanlar’da tanınır bir üniversite haline getirdiklerini belirterek;

“Göreve başladığımızdan beri balkanlardan gelen öğrenci sayımızın arttırılması için çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalar sayesinde YÖK ÇOMÜ’ye ayrıcalık bir statü sağladı. Hedefimiz yabancı uyruklu öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversite olmak. Sadece bu değil aynı zamanda ortak programlar da yapmak istiyoruz. Ben bu yolda epey başarı elde edeceğimizi düşünüyorum. Çok kısa sürede bile üniversitemizi Balkanlarda tanınır bir üniversite haline getirdik. Bunun sonuçlarını da almaya başladık. Balkanlardan gelen öğrenci sayılarımızda artışlar var. Biz elimizden geleni yapıyoruz, sizin de katkılarınızla daha iyi olacak” dedi. 

ÇOMÜ ile ALSAR Vakfı arasında “Bilimsel, Kültürel ve Sosyal İşbirliği Sözleşmesi’nin imzalandığı ziyaret sonunda karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.  


Fotoğraf Albümü