0

Baltıklar’dan Mançurya’ya Rusya İsimli Konferans Gerçekleşti

Bu Haber 1643 Kez Okundu
  • Paylaş:
Baltıklar’dan Mançurya’ya Rusya İsimli Konferans Gerçekleşti

Haber-Fotoğraf: Duygu Karademir Aras

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Türkiye Rusya İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 2019 Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı kapsamında düzenlenen,  Baltıklar’dan Mançurya’ya Rusya isimli konferans Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Konferansa Rektörlüğü temsilen Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Türkiye Rusya İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Vedat Çalışkan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Vedat Çalışkan; Türkiye-Rusya İşbirliği Konseyi toplantısında her iki ülkenin kültür bakanları tarafından “2019 Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı Niyet Bildirgesi” imzalandığını ve bu kapsamda 2019 yılında birçok farklı alanda etkinlikler düzenleneceğini ifade ederek şunları aktardı:

“Türkiye ile Rusya arasındaki mevcut turizm kalıpları, turizmden daha etkili yararlanmak için turizmi karşılıklı planlamaya ve stratejiler geliştirmeye ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Türkiye-Rusya turizminde toplumsal, kültürel yararlara daha fazla odaklanmaya ihtiyaç var. Bu noktada yapılan çalışmalar iki ülke arasında turizme yeni perspektifler, yeni hedefler kazandırmak için çeşitli fırsatlar sunuyor. Bu sebeple gerçekleştireceğimiz bu konferans bir dizi etkinliğin başlangıcını oluşturuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmasının ardından konferansın davetli konuşmacısı Patagonya Travel’ın kurucusu Mustafa Andıç, ülkeleri gezerek öğrencilerine coğrafya dersi verirken seyahat şirketi kurmaya kadar uzanan yolculuğunu anlattı. Birçok şehirde fotoğraf sergisi açan, gazete ve dergilere gezi yazıları yazan, röportajlar yapan ve iki kitabı bulunan Andıç’ın deneyimlerini paylaştığı konferans hediye takdimi ile sona erdi.


Fotoğraf Albümü