0

Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Başladı

Bu Haber 2521 Kez Okundu
  • Paylaş:
Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Başladı

Haber: Gökçe Güzel
Fotoğraf: Öğr. Gör. Suphi Tüfekçi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Naim Süleymanoğlu Spor Salonu’nda başladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, yetenek sınavının ilk gününde Covid-19 tedbirleri kapsamında incelemelerde bulunurken sınava katılan öğrencilere başarılar diledi. 

Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon Bölümü’ne özel yetenek sınavı ile 272 öğrenci alınacağını bildiren Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, pandemi süreciyle ilgili her türlü tedbiri aldıklarını belirterek şunları ifade etti:

“Türkiye’nin dört bir yanından 3000 kişiye yakın başvuru aldık.  Pandemiden dolayı randevu sistemiyle gerçekleştirdiğimiz özel yetenek sınavlarında Koronavirüs için alınması gereken tüm önlemleri aldık. 10 gün uzattığımız sınav sürecini 4 Eylül itibariyle sona erdirip en yakın sürede yerleştirme sonuçlarını açıklamayı hedefliyoruz. Mevcut salgın sebebiyle bu yıl parkurumuzda da değişiklik yaptık. İllinois Çeviklik Testi ile gerçekleştirdiğimiz yetenek sınavını uluslararası geçerli ve güvenli test bataryaları kullanarak yapıyoruz. 

Sınavların sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde ve başarıyla tamamlanması için tüm fakülte çalışanları titizlikle hazırlandı. Covid-19 ile ilgili almamız gereken önlemleri ÇOMÜ Rektör Yardımcısı ve ÇOMÜ Covid-19 Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener hocalarımızdan bilgi alarak tamamladık. Biz üniversite olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirdik. Diliyorum öğrenciler için de güzel bir süreç olur, sınava katılım gösteren gençlerimize başarılar diliyorum.”

ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nde 25 Ağustos’ta başlayan özel yetenek sınavları 4 Eylül’e kadar devam edecek.