3

Bayramiç MYO Akademik Kurul Toplantısı Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın Katılımıyla Gerçekleşti

Bu Haber 2419 Kez Okundu
  • Paylaş:
Bayramiç MYO Akademik Kurul Toplantısı Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın Katılımıyla Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Bayramiç Meslek Yüksekokulu 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat'ın katılımı ile Bayramiç Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleşti.

Bayramiç Meslek Yüksekokulu Akademik Kurul Toplantısı'na ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yıldırım, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Monus, Bayramiç Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nazan Arifoğlu Şen, Yüksekokul Müdür Yardımcıları ve  akademik personel katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Nazan Arifoğlu Şen, toplantıda gerçekleştirdiği sunumda bölümler, akademik personel ve öğrenci dağılımı hakkında genel bilgiler verdikten sonra akademik personel kadrosunun bilimsel faaliyetler kapsamında gerçekleştirdikleri projeleri, ulusal ve uluslararası yayın çalışmalarını özetleyerek eğitim dönemi süresince gerçekleştirilen öğrenci faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, yaptığı konuşmada ÇOMÜ’yü bir araştırma üniversitesine dönüştürmeyi hedeflediklerini ve bunu gerçekleştirmek için akademik personelin kendilerini sürekli geliştirmelerinin gerektiğini, bu bağlamda bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapılmasının, yöreye ve yöre insanına ekonomik ve sosyal anlamda katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı. 

Teknoloji ve iletişim çağında ortak çalışma kültürünün hem kurum içinde hem de uluslararası işbirlikleri ile gerçekleştirilmesinin gerektiğini belirten Prof. Dr. Sedat Murat, etik ve ahlaki değerler bakımından saygılı ve hoşgörülü bireylerin yetiştirilmesi gerektiğini ve bunun için de kalite kavramının eğitim kurumları içerisinde nicel ve niteliksel olarak ahlak, davranış ve düzen öğelerini barındırması gerektiğini kaydetti. 

Akademik kurul sonrası, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ile beraberindeki heyet, Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir ve Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun'a nezaket ziyaretinde bulundular ve daha sonra İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Akif Ersoy evini ziyaret ettiler.


Fotoğraf Albümü