1

Turkcell Gelibolu Maratonu, Barış İçin Koşuyoruz Sloganıyla 4. Kez Gerçekleşti

Bu Haber 1189 Kez Okundu
  • Paylaş:
Turkcell Gelibolu Maratonu, Barış İçin Koşuyoruz Sloganıyla 4. Kez Gerçekleşti

'Barış için Koşuyoruz’ sloganıyla bu yıl 4.sü düzenlenen Turkcell Gelibolu Maratonu, yoğun katılımla koşuldu. Dünyanın önemli tematik maratonlarından biri olarak kabul edilen ve 2018 Troya Yılı’nın önemli etkinliklerinden biri olan Turkcell Gelibolu Maratonu’nda 42 km’lik parkuru erkeklerde Getaye Gelaw, kadınlarda da Svetlana Sepeliova kazandı.

Maratonun bir gün öncesinde 17 Burda AVM’de IAAF Çocuk Atletizmi etkinlikleri düzenlenirken akşamındaysa Evren Can Gündüz konseri izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. 

Pazar günü düzenlenen Turkcell Gelibolu Maratonu organizasyonunda ise 42 kilometre maraton, 21 kilometre yarı maraton, 10 kilometre ve 5 kilometre halk koşusu olarak dört kategoride yarışlar gerçekleştirildi. 

42 kilometrelik parkuru erkeklerde Etiyopyalı atlet Getaye Gelaw, kadınlarda da Svetlana Sepeliova ilk sırada tamamladı. Yarı maratonda şampiyonluk erkeklerde Fetene Alemu, kadınlarda ise Fatma Demir’in oldu. 10 kilometrelik koşuda ise birincilik erkeklerde Ramazan Özdemir, kadınlarda Burcu Subatan’a gitti. 

Maratonun ödül törenine katılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, gerçekleştirilen etkinliğin Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı anlamlı topraklarda yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversitemizin de destek verdiği maratonun 2018 Troya Yılı’nın tanıtımına büyük katkıları olduğuna inandığı söyledi.