0

ÇOMÜ’de MEK-SİS Projesi Çalışmalarında Sona Gelindi

Bu Haber 2023 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’de MEK-SİS Projesi Çalışmalarında Sona Gelindi

Haber – Fotoğraf: Tuncay Ak

Yükseköğretim Sektörü Yatırım Karar Destek Sistemi Geliştirilmesi Etüt Projesi (MEK-SİS) kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) yapılan çalışmalar, Rektörlükte gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırıldı.

Toplantıya ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Genç, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Monus, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sinan Karabulgu, MEK-SİS Proje Koordinatörü Alper Tükel, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’ndan Mühendis Fatih Şerif Coşan (MEK-SİS Mekan Ölçüm Sorumlusu) ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan Mühendis Rabia Tintin (MEK-SİS Veri Giriş Sorumlusu) katıldılar.

Kamu kaynaklarının kullanımında verimsizliğe yol açan sorunlara çözüm üretmek amacıyla Kalkınma Bakanlığı tarafından 2015 yılında bakanlık uzmanları tarafından tasarlanan ve Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Yükseköğretim Sektörü Yatırım Karar Destek Sistemi Geliştirilmesi Etüt Projesi” 2017 yılının Nisan ayında sonuçlandırıldı.

Bu proje ile yükseköğretim mekânlarının fonksiyon bazında nasıl sınıflandırılacağı, mekânların ve mekâna ait iç ortam durumunun (condition) hangi metrik standartlar temelinde ölçülmesi gerektiği bilgisi üretildi ve Türkiye’ye özgü bir envanter sistemi geliştirildi. Diğer bir ifadeyle, bu proje kapsamında sorun alanlarının çözümüne yönelik ihtiyaç duyulan yöntemsel bilgi üretildi.

“Yükseköğretim Sektörü Yatırım Karar Destek Sistemi Geliştirilmesi Etüt Projesi” kapsamında üretilen yöntemsel bilginin Türkiye çapında uygulamasını gerçekleştirmek ve üniversitelerde mekan yönetimi anlayışında verimliliği odağa alan bir değişimi gerçekleştirmek amacıyla Kalkınma Bakanlığı uzmanları ile Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından “Yükseköğretim Mekanları Yatırım Karar Destek Sistemi” (MEK-SİS) projesi tasarlandı.

MEK-SİS Projesi kapsamında tüm üniversitelerde saha ölçüm ekipleri ile veri giriş ekipleri oluşturulup tüm üniversite mekanları gezilerek mekan metrik ölçümleri ile bu mekanların kullanım fonksiyonları belirlenip mimari planları buna göre revize edildi.

Üniversitemizde gerçekleştirilen ilgili çalışmaların Kalkınma Bakanlığı tarafından denetlenmesi çerçevesinde Süleyman Demirel Üniversitesi’nden görevlendirilen Öğretim Görevlileri Ekinhan Erişkin ve Münire Yıldız üniversitemizi ziyaret ederek, yapılan toplantı ile MEK-SİS Projesi kapsamında üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldılar.

Fotoğraf Albümü