Yeni Zelanda Ankara Büyükelçisi’nden Rektörlüğümüze Ziyaret

12.08.2009
Yeni Zelanda Ankara Büyükelçisi Andrea SMITH üniversitemizi ziyaret ederek Rektör Vekili Prof. Dr. Osman DEMİRCAN ve üniversitemiz ilgili heyetiyle çeşitli olası işbirliği konuları ve özellikle Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Arkeoloji Araştırmaları Projesi hakkında görüş alışverişinde bulundu. Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda hükümetlerinin ortaklaşa katıldığı bir proje olduğunun altının çizildiği ziyarette bu ülkelerden gelen bilim insanlarının Çanakkale Savaşı'nda Türk ve Anzak askerlerinin yoğun olarak savaştıkları bölgelerde çeşitli arkeolojik araştırmalar yapacakları vurgulandı. Ziyaret esnasında sonbahar aylarında çeşitli bilim insanlarının ilgili proje çerçevesinde bir çalışma programı ortaya çıkarmayı planladıkları da belirtildi. Üniversitemiz Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mithat ATABAY da üniversitemizin ilgili akademik personelinin bu projenin içinde yer aldığını bildirdi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.