GSF Tekstil Tasarımı Bölümü Son Sınıf Öğrencileri Yöresel Giyimlerimizden İlham Alarak Giysiler Tasarladılar

22.05.2013

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri yöresel giyimlerimizden ilham alarak giysiler tasarladılar.

Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri Ayçin Mutlu, Aycan Uçan, Hülya Taştan, Fulden Sezen, Gülay Dolmacı, Gülçin Keleş, Ayşe Kat, Hatice Yavuz, Figen Gülşen, Gülşah Bakıcı, Gül Akça, Şeyda Demir, Seda Sönmez, Cansu Canan, Türker Adanur, Oğuzhan Turan, Giyim Tasarımı IV dersi kapsamında Öğretim Görevlisi Aylin Özcan’ın sorumluluğunda yöresel giyimlerimizden esinlenerek 16 adet giysi tasarladılar.

Öğrenciler çalışmalarını, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Çevik, Fakülte Sekreteri Hasan Şen, fakültenin değerli öğretim elemanları ve misafirlerin katılımı ile 21.05.2013 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda yapılan açılışla sergilediler.

Ankara, Eskişehir, Rize, Trabzon, Kars, İzmir, Muğla, Adana, Balıkesir, Afyon, Edirne, Mersin, Diyarbakır, Burdur, Tokat, Artvin illerine ait yöresel giyimlerin günümüz giyim anlayışına uygun bir şekilde yeniden tasarlanması ile 16 farklı giysiden oluşan bir koleksiyon oluşturuldu. Öğrenciler, yörelerin giyim-kuşam özellikleriyle ilgili görsel ve yazılı kaynaklardan yola çıkarak hikâye ve renk panoları hazırladılar. Ayrıca, kendi çabalarıyla ürettikleri giysileri güzel bir şekilde sundular.

Çalışmada yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür eden Öğr. Gör. Aylin Özcan, yöresel giyimlerimizin Anadolu kültürünün önemli bir öğesi olduğunu, bu temaya dayalı benzer çalışmaların yapılmasının Millî kültürümüzün devamını sağlayacağını ifade etti.

Sergi, 21 - 27.05.2013 tarihleri arasında devam edecektir. Tüm ilgililer sergiye davetlidir.