Üniversitemiz Önderliğindeki Tanıtım Ekibi Amerika Birleşik Devletleri’nde Göz Kamaştırdı

08.06.2009
Amerika Birleşik Devletleri’nin Illinois Eyaletine bağlı "University of Illinois, Urbana-Champaign" şehrinde 5. Uluslar arası Nitel Araştırmalar Kongresi (The Fifth International Congress of Qualitative Inquiry - QI2009) düzenlendi. Dünya genelinde çeşitli ülkelerden gelen 2000 akademisyenin katıldığı bu seçkin organizasyona Çanakkale’den ÇOMÜ Rektörü başkanlığında 12 kişiden oluşan güçlü bir heyetle katılım gerçekleştirildi. Kongreye bildirilerin sunulması yanı sıra Türkiye’nin ve Çanakkale’nin tanıtımınında hedeflendiği organizasyonda, Türkiye özel günü münasebetiyle ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali AKDEMİR üniversitemizin tanıtımını bugüne özel hazırlanmış seçkin görüntülü sunumlar ile yaptı ve 2010 yılında düzenleyeceğimiz "Dünya Üniversiteler Kongresi" hakkında bilgiler sundu. Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN’da Çanakkale kentinin "Barış" sloganı ile etkinliklerinden ve üniversite ile olan yakın işbirliklerinden somut örnekler sunduğu konuşmasında, Çanakkale’nin barış görüşmelerine ev sahipliği yapabilecek "Yeni Bir Davos" kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Çanakkale Milletvekili Sayın Mehmet DANİŞ ise Hükümetin eğitimde yaptığı atılımları görünür rakamlarla belirtti ve farklı siyasi parti mensuplarının kente ve üniversiteye katkı anlamında bir arada çalışabildiklerinin somut örneğinin burada görüldüğünü belirtti. Milletvekili Sayın Daniş konuşmasında ayrıca; Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR’in önderliğinde kentin ve üniversitenin daha da geliştirilmesinde taraflar olarak elbirliği ile çalıştıklarını ve "bu modelin bir başka örneğine" Türkiye’de rastlanılmasının çok olanaklı olmadığından bahsetti. ÇOMU Rektörünün böyle bir birlikteliği sağlama gayreti ve vizyonu yanında, heyeti ABD’ye davet ettiği için teşekkürlerin edildiği konuşmalar, yabancı katılımcılar ve ABD’de eğitim gören Türk Gençleri tarafından da büyük takdir gördü. Eğitim Araştırmaları Birliği Derneğinin (EAB) bir stant açtığı kongrede katılımcılara Türkiye ve Çanakkale ile ilgili çeşitli broşürler ve tanıtım kitapları yanında 2010 Dünya Üniversiteler Kongresi afişleri ve ÇOMÜ tanıtım kitapları takdim edildi, kahvaltı olanağı sunuldu. University of Illinois, Urbana-Champaign üniversiteden doktoralı olan Eğitim Fakültesi Dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yunus ERYAMAN ön hazırlıkları kusursuz tamamladı. Üniversite yetkililerinin Çanakkale Ekibi için özel olarak hazırladıkları "Uzaktan Eğitim Tasarımları" ve "Üniversite-Toplum Etkileşimi" projelerinden somut örnekler ve sonuçlar heyete takdim edildi. Bilimsel programın yanında sosyal etkinlikler kapsamında şehir ve üniversite tanıtımında da Çanakkale’ye özel bir hazırlık yapılmıştı. Japon Parkı ve Entelektüel Yaratıcı Sanatlar Fakültesi Çanakkale Ekibine gezdirildi. 1967 yılında yapılan 50.000 m2 alan üzerine inşa edilmiş 7 katlı Gösteri Merkezi büyük dikkatle incelendi ve gerekli notlar alındı. Kongrenin son günü dönüş için Chicago’ya geçen Çanakkale Ekibi Başkonsolos Sayın Kenan İPEK tarafından büyük bir konukseverlikle karşılandı. Tüm ekibe özel bir bilgilendirmede bulunan Başkonsolos İPEK; Türkiye adına 12 eyaletin kendisine bağlı olduğunu ve sık sık bu eyaletlerdeki üniversitelere ziyaretlerde bulunduğunu, ilk defa bir kentin bu düzeyde farklı önderleri ile karşılaştığını ve bundan çok mutlu olduğunu aktardı. Çeşitli Amerikan üniversitelerinin Türkiye’ye geniş ilgi duyduğunu, işbirliği yapmak için talepleri artık Çanakkale’ye yönlendireceğini, böylesine dinamik bir ekibin çok başarılı olacağına inandığını bildirdi. Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.