TÜBİTAK AB 7. Çerçeve Bilgilendirme Günü Toplantıları Gerçekleştirildi

28.10.2011

TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi(UKO) ve ÇOMÜ Uluslararası Araştırma Destek Biriminin ortaklaşa düzenlediği, “Adım Adım 7. Çerçeve Programı”, “Açık Çağrı Başlıkları ve Başvuru Şekli”  ve “Hakemlik” konularının ele alındığı “AB 7. Çerçeve Programı Bilgi Günü” toplantıları Terzioğlu Kampüsü, Troya Kültür Merkezi Prof. Dr. Sevinç Bulut Oditoryumu”nda gerçekleştirildi.

Toplantıya TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Hüseyin Metin, ÇOMÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Murat Kahveci, Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Akın Pala, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Ajda Kahvecinin yanı sıra üniversitemiz akademisyenleri katıldı.

Açılış konuşmasına başta Rektörlük olmak üzere Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Uluslararası Araştırma Destek Birimine destek olan diğer üniversite birimlerine teşekkür ederek başlayan Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Murat Kahveci birimin hizmetleri hakkında şunları ifade etti:
“Uluslararası destek birimimiz proje başvurularında danışmanlık hizmeti vermektedir. Bu hizmet başvuru sırasında formların kontrol edilmesi, başvuru gerçekleşip destek alındığında yapılan harcamaların resmi olarak takip edilmesi konusunda ve varsa sözleşmelerin üniversitemiz açısından incelenmesi konusunda destek vermektedir. Aynı zamanda üniversitemizin proje veri tabanını güncelleştirilmektedir. Diğer bir hizmetimiz ise yapılan çağrıların üniversiteye duyurusunu gerçekleştirmektir.”

Konuşmasında ÇOMÜ’de ve ülkede akademisyenlerin projelere daha çok öncülük etmesi gerektiğini de vurgulayan Koordinatör Kahveci, katılımcılara gönüllü katılımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Ardından söz alan TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Hüseyin Metin “Adım Adım 7. Çerçeve Programı”nın temel özellikleri, TÜBİTAK’ın bu projelere desteği, programın süreci ve işbirliği içerisinde olduğu ülkeler hakkında bilgiler verdi.

AB 7.Çerçeve Bilgilendirme Günü toplantıları ise gün boyu devam etti.

Haber ve Fotoğraf: Turgay Demir
Editör: Öğr. Gör. Öznur B. Doğangün

Haberle ilgili fotoğrafları görmek için aşağıdaki linki tıklayınız.