Biga’da Mezuniyet Coşkusu

27.06.2011
Biga Meslek Yüksekokulu 2010–2011 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı. Törene Rektör Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Kaya, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Ali Rıza Motorcu, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yavaş, Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Mustafa Palaz, Ayvacık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selçuk Berber, ÇOMÜ akademik ve idari personeli, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan ve diğer Ezine protokolünün yanı sıra mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Velilerin ve mezunların tören alanını doldurduğu Biga MYO bahçesinde öğrenciler sahneye çıktıkça coşku dolu anlar yaşandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende, sırasıyla Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Mine Öztürk, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Kaya birer konuşma yaptılar. Meslek Yüksekokulumuzun Dönem Birincisi Gıda Teknolojisi Programından mezun olan Mine Öztürk yaptığı konuşmasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorum diyerek şunları söyledi: “Ben ve arkadaşlarım tarih ve doğanın buluştuğu, barış ve kültür kenti Çanakkale’nin ilk ve tek üniversitesinden, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı davranış, çalışma ve yönetim anlayışına, bilimi merkeze alan bir yaklaşıma sahip olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Meslek Yüksekokulu mezunu olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. İnsana yapılan yatırım, yatırımların en önemlisi ve en uzun vadeli olanıdır. Zahmetli, büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı, hedefi yüceltmek ve ilerlemek olan toplumlar asla göz ardı edemezler. Saygıdeğer hocalarım, sizler bizleri çağdaş değerlerle, bilgiyle, meslek ahlakı ile donattınız. Öğretim süremiz boyunca emek harcayarak yetiştirdiğiniz biz gençler sizin eseriniziz. Bizi başarı ve mutluluk dolu bir yaşama hazırladınız. Sizlere arkadaşlarım, ailelerimiz ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi. Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar konuşmasında Biga MYO’nun Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin en eski ve en kurumsal akademik birimlerinden biri olduğunu belirterek, “Yüksekokulumuz 20 programı, yaklaşık 1000 öğrencisi ve 2 doçent, 6 yardımcı doçent, 21 öğretim elemanıyla eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Akademik personelimiz alanlarında yürüttükleri birçok ulusal ve uluslar arası araştırma projeleri ile bilimsel kongre ve sempozyumlara katılımlarla üniversitemizin ve ülkemizin bilimsel gelişmişliğine katkı sağlamaya azami gayret göstermektedir. B u bağlamda bilim ve teknoloji ile birlikte iyi yetişmiş, bilgisayar kullanabilen, yabancı dil bilen genç nüfusa sahip olacak bir Türkiye’nin, 21. yüzyılda büyük bir atılım yapacağına inancım büyüktür” dedi. Doç. Dr. Tayyar konuşmasında velilere de seslenerek, “Sizler büyük özverilerle evlatlarınızı yetiştirerek bizlere emanet ettiniz. Bugün çocuklarınız eğitim-öğretim dönemlerini ön-lisans diploması alarak sizlere ve bizlere haklı sevinç yaşatmaktadırlar. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Sizleri böyle değerler yetiştirdiğiniz için bilhassa kutluyorum” dedi. Rektör Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Kaya ise yaptığı konuşmada eğitim ile üniversite öğretiminin önemine değindi. Biga MYO çalışanlarına teşekkür ederek mezunları ve ailelerini tebrik etti. Biga’lıların Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Biga Meslek Yüksekokulu’na verdikleri önemden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek konuşmalarını tamamladı. Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren mezunların diploma ve hediyeleri Rektör Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Kaya, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdullah Kelkit, Doç. Dr. Şemun Tayyar, Doç. Dr. A.Nail Yapıcı, Belediye Başkanları ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Devlet Konservatuarı Öğretim Elemanları’nın müzik dinletisiyle devam eden tören diplomaların sırasıyla dağıtılmasının ardından, keplerin havaya atılmasıyla son buldu. Tören sonunda misafirlere pilav ayran ikram edildi. Haber: Gülsüm Ulukan Biga MYO Basın Halkla İlişkiler Koordinatörü Mezuniyetle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.