Üniversitelilerden Çevre Duyarlılığı

17.05.2011
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin aktif topluluklarından biri olan Halkla İlişkiler Topluluğu, halkla birlikte önce Kepez sahilini temizledi ardından da katılımcılara sucuk mangal ziyafeti çekti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halkla İlişkiler Topluluğu, önceki gün çok sayıda katılımcıyla Kepez sahilinde temizlik yaptı. Topluluk bir müddettir duyurduğu program kapsamında halkla birlikte Kolin Otel önlerinden kordonun sonuna kadar temizlik yaptı. Kepez Belediyesi’nin de traktör, temizlik ekipmanları ve temizlik işçileriyle destek verdiği anlamlı çalışmaya üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören çok sayıda öğrenci de katılım gösterdi. Temizlik çalışması başlangıcında Topluluk Akademik Danışmanı Gökhan Bayram bir konuşma yaptı. Bayram, üniversitenin ve öğrencilerinin yaşadığı bölgeye duyarlı olması gerektiğine dikkat çekerek temizlik çalışmasıyla bunu vurgulamaya çalıştıklarını kaydetti. Bayram, açıklamasında “Daha öncede Kepezde çeşitli çalışmalarda bulunduk. Bu kordonda yaptığımız ikinci temizliğimizdir. Katılım gösterenlere ve Belediyemize katkıları nedeniyle teşekkür ederiz” dedi. Topluluk Başkanı Murat Örnek ise açıklamasında, Kepez’i etkinliklerinde öncelikli bölge seçtiklerinden itibaren sosyal kültürel çalışmalarına aralık vermeden devam ettiklerini söyledi. Örnek “Bir yandan toplumu bilgilendirmeye çalışırken bir yandan da örnek olmaya çalışıyoruz. Bugünkü çabamızla örnek olduğumuzu düşünüyoruz. Belediye kütüphanesine yüzlerce kitap armağan ettik. Yüzlerce kişinin katıldığı programlar gerçekleştirdik. Sosyal faaliyetlerimizi azalmayan bir hızla sürdürdük” dedi. Gerçekleştirilen çevre temizliğine Kepez Belediye Başkan vekili Yüksel Özdemir ve bazı belediye meclis üyeleri ile bölgede yaşayan vatandaşlarda katıldı. Küçük çocukların da büyüklerini örnek alarak katıldığı örnek çalışmada 1 traktör çöp toplandı. Sıcak öğlen vaktinde gerçekleşen programı gören vatandaşlar çalışmanın saygın bir çaba olduğunu ve üniversitelileri takdir ettiklerini söyledi. Düzenlenen temizlik çalışması Kepez Limanı yakınlarında son buldu. Temizlik sonrasında katılımcılara sucuk mangal ziyafeti verildi. Ücretsiz olarak ve sınırsız bir biçimde yapılan ikramlarda vatandaşlar ve öğrenciler dinlenebilme fırsatı yakaladı. Burada konuşan Belediye başkan Vekili Yüksel Özdemir öğrencilerin yakın zamandan beri Kepezde yaptıkları duyarlı faaliyetlerden etkilendiklerini ve kendilerini takdir ettiklerini belirtti. Gökhan Bayram ise Başkan Vekili nezdinde tüm belediye çalışanlarına ve katılımcı vatandaşlara teşekkür etti. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.