Biga MYO Öğrencileri, Sanayi Devi İÇDAŞ'a Teknik Gezi Düzenledi

13.05.2011
Biga Meslek Yüksekokulu Makine Programında öğrenim gören 30 öğrenci Öğr. Gör. Bahaddin Zayim ve Öğr. Gör. İsmail Hacıkuru gözetiminde İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. Tesislerine Teknik Gezi düzenledi. İÇDAŞ A.Ş. İş Güvenliği Müdürü Agah Ayhan tarafından karşılanan öğrencilere, İÇDAŞ hakkında tanıtıcı bir brifing verildi. Staj ve iş başvurusu konularında öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Ayhan, "Yatırımlarımızı çevreyi koruma öncülüğünü unutmadan sürdürüyoruz. Çevreye saygı ve çevre koruma İÇDAŞ'ın temel kalite politikasının en önemli maddesidir. Çalışanlarımızın eğitim kalitesini sürekli olarak artırmayı hedeflemekteyiz. İçinizden bazıları işletmelerimizde staj yapmıştır ya da yapacaktır. Bizler gelecekte sizleri aramızda çalışan olarak görmek isteriz” dedi. İlk olarak Enerji Santralini gezen öğrencilere elektrik üretimi hakkında detaylı bilgi veren Elektrik Santrali Elektrik Mühendisi Murat Çürüksulu “Enerji üretim tesisimizde, akışkan yataklı yakma teknolojisi kullanılmaktadır. Kömür, kazan içerisinde kireçtaşı ilavesi ile yakılmaktadır. Yanma sonucu açığa çıkan gazlar elektrostatik toz tutucu filtrelerden geçirilerek tozdan arıtılmış olarak bacaya yönlendirilmektedir. Böylece atık gaz emisyon değerleri, çevre yönünden istenilen limitlerin altında kalmaktadır” dedi. Günde 12.000 ton deniz suyunu tatlı suya dönüştüren tesislerden su içen öğrenciler, İşletme Sorumlusu Tevfik Nalcı’dan tesis hakkında bilgi aldılar. Tesiste Fabrikanın kullanım ve içme suyu ihtiyacının karşılandığını belirten Nalcı; “İşletmemiz, içme suyu sorunu olan yerleşim alanlarında örnek model olarak alınıp, uygulanabilir” dedi. Hadde 5 tesislerini gezen öğrencilere; Haddehane Müdürü Murat Öztürk tarafından tesis hakkında genel bilgiler verildi. Öğrenciler, çeliğin kütükten mamül noktasına kadarki sıcak şekillendirilmesinin yolculuğunu ilgiyle izlediler. Kalite Kontrol Laboravatuarını gezen öğrenciler; Çekme Deneyini ve ayrıca “Avrupa dahil bir çok ülkede sadece İÇDAŞ’ta bulunan” Yorulma Deneyi cihazının çalışmasını yerinde izlediler. Cihazların çalışması hakkında öğrencilere bilgi veren Kalite Kontrol Müdür Yardımcısı Sezgin Akkanlı “Demir çelik sektöründe gerek fiyat gerekse kalite yönünden belirleyici marka İÇDAŞ’tır. İÇDAŞ bu özelliğini kalite ve kalite kontrole yaptığı yatırımlardan almaktadır” dedi. Öğrencilere gösterilen ilgi ve yaklaşımlarından dolayı İÇDAŞ A.Ş. İş Güvenliği Müdürü Agah Ayhan’a teşekkür eden Öğretim Görevlileri Bahaddin Zayim ve İsmail Hacıkuru, öğrencilerin derslerde işleyecekleri bilgileri, “ülkemizin sanayi devi ve marka kuruluşlarından biri olan” İÇDAŞ'ta somut olarak gördüklerini belirterek, gezinin oldukça yararlı geçtiğini ifade ettiler. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.