HABER

HİT, Diyet Konulu Konferans Düzenledi

04.05.2011
Bu İçeriği Paylaş
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halkla İlişkileri Topluluğu, Kepezde düzenlediği Salı Söyleşilerinde bu hafta ‘Sağlıklı Beslenme ve Diyet’ konusunu işledi. ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Didem Güner tarafından verilen konferansta çekilişle ücretsiz 15 günlük fitness armağan edildi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin başarılı topluluğu Halkla İlişkiler Topluluğu, etkinliklerinde öncelikli bölge seçtiği Kepez’de halka yönelik söyleşilerini devam ettiriyor. Bu kapsamda topluluk tarafından ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Didem Güner tarafından “Sağlıklı Beslenme ve Diyet” konulu konferans verildi. Konferansa ilgi oldukça yoğundu. Konferansta Benay Levent Spor Salonundan iki kişiye 15 günlük ücretsiz fitness armağan edildi. BAYRAM: “SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN, SAĞLIKLI BESLENME” Konferans Halkla İlişkiler Topluluğu Akademik Danışmanı Gökhan Bayram’ın açılış konuşması ile başladı. Bayram, yaptığı konuşmada sağlıklı beslenme ve diyet konusunda toplumu bilgilendirmek istediklerini belirterek bu sebeple bu konferansı gerçekleştirdiklerini söyledi. Başlangıçta konuk konuşmacının özgeçmişi okundu ve halk söyleşileri hakkında bilgi verildi. ÇOMÜ Diyetisyeni Güner, beslenmenin tanımıyla başladığı konferansında beslenmenin açlık duygusunu bastırmak olmadığını aktardı. Yeterli beslenen kişilerin fiziksel özellikleri arasında dikkatli bakış, aşırı şişmemiş veya zayıf kalmamış kaslar ve parlak saçlar gibi hususların olduğu söylendi. Kadınların saçlarını ışıl ışıl ve parlak göstermek için harcadıkları parayı sağlıklı beslenmeye harcadıkları taktirde aynı etkiyi göreceklerini belirtti. Diyet konulu konferansta şişmanlığın kiloyla ilgili değil yağ kütlesinin oranıyla ölçüldüğünü belirten diyetisyen Güner sağlıklı beslenmenin önemli noktalarını da vurguladı. DİYETİSYEN GÜNER: “YEMEKTEN ÖNCE SU İÇİN” HİT tarafından düzenlenen konferansta suya özel olarak değinildi. Diyetisyen Güner, bayanların günde 10 bardak, erkeklerin ise 12 bardak su içmeleri gerektiğini vurgulayarak şunları ekledi: “Su, oksijenden sonra en faydalı şeydir. Biz, genellikle diyet yapanlara yağ yakmaları için su içmelerini öneririz. Kişilerin susadıkları durumda bir bardak su içmeleri çoğunlukla yetersizdir. Suyun yemek esnasında veya sonra değil, önce içilmesi daha faydalıdır. Su, birçok toksinleri atmada oldukça faydalıdır.” ETLERİN SUYUNA PİLAY SALMAYIN HİT Salı söyleşileri kapsamında düzenlenen konferansta etlerin haşlanmasının daha faydalı olduğunu vurgulayan ÇOMÜ hastanesi diyetisyeni Güner, etlerin suyunun değil, etin kendisinin faydalı olduğunu ve etlerin suyuna pilav salmanın diyet yapanlar için çokta faydalı olmadığını belirtti. Ekmek tüketiminde koyu renkli ekmek kullanılmasının daha faydalı olacağınıda ekleyen Güner, meyve tüketiminde ise aynı çeşit birçok meyve yemektense farklı meyvelerin tüketilmesini daha faydalı olacağını savundu. Halkla İlişkiler Topluluğu tarafından her Salı günü Kepez düğün salonunda düzenlenen söyleşilerin bu hafta ki gündeminde konuşulan sağlıklı beslenme ve diyet konusunda geçen haftalarda olduğu gibi katılımcılara ödüller dağıtıldı. Salı söyleşilerinde bu hafta ise; Kepezli katılımcılara Benay Levent Spor Salonundan armağanlar verildi. Buna göre katılımcılardan iki kişi adı geçen spor salonunda 15 günlük ücretsiz fitness kazandı. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.


Bu Haber 305 Kez Okundu