Biga MYO Müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar'a Ziyaret

03.05.2011
Biga Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrol Mühendisi Dr. Muhammet Akkaya ile Biga Anadolu Ajansı Muhabiri Serten Akkaya, Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar’ı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar dilediler. Biga Yarımadası’nda yapılan ağaçlandırma çalışmalarını anlatan Dr. Muhammet Akaya; topraklarının % 63’ü ormanlarla kaplı olan Çanakkale ormanlarının karaçam, kızılçam, fıstıkçamı, sahilçamı, meşe, kayın, kazdağı göknarı gibi çok çeşitli ağaç türlerini kapsadığını belirtti. Kazdağı Milli Parkı’nın dünyanın çeşitli endemik türleri bir arada barındırdığını dile getirdi ve Biga Yarımadası’nda yapılan ağaçlandırma çalışmalarının ormancılık açısından önemli bir yer tuttuğunu belirterek “Biga Meslek Yüksekokulu bünyesinde ormancılık ile ilgili yeni bir program açılabilir” dedi. Biga’da fıstıkçamı ve karabaş otu (Lavandula stoechas) gibi orman tali ürünlerinin de önemli bir yer kapladığı da Akkaya tarafından belirtildi. Ziyarette ayrıca Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın Biga ile ilgili ortak proje hazırlama konusunda Doç. Dr. Şemun Tayyar ile bilgi alışverişinde bulunuldu. Ziyaretle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.