HİT Salı Söyleşilerini Sürdürüyor

27.04.2011
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halkla İlişkileri Topluluğu, Kepezde düzenlediği Salı Söyleşilerinde bu hafta ‘Ermeni Olayları’nı işledi. Mithat Atabay tarafından verilen konferansta çekilişle kitap dağıtıldı. Konferans bitiminde ise Oruçoğlu firması tarafından pilav ikram edildi. Halkla İlişkiler Topluluğu, etkinliklerinde öncelikli bölge seçtiği Kepez’de halka yönelik söyleşilerini devam ettiriyor. Bu kapsamda topluluk tarafından önceki gün ise Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Atabay tarafından ‘Ermeni Olayları’ konulu konferans verildi. Konferansa ilgi oldukça yoğundu. BAYRAM : “ERMENİ OLAYLARINDA HALKI BİLGİLENDİRMEK İSTEDİK” Konferans Halkla İlişkiler Topluluğu Akademik Danışmanı Gökhan Bayram’ın açılış konuşması ile başladı. Bayram, yaptığı konuşmada Ermeni olaylarının sürekli Türkiye’nin önüne getirildiğini, her yıl olduğu gibi bu yılda nisan ayında gündeme taşındığını ve Türkiye’nin imajının zedelenmeye çalışıldığını aktardı. Gökhan Bayram, bu derece hassas bir konuda toplumu bilgilendirmek istediklerini belirterek bu sebeple bu konferansı gerçekleştirdiklerini söyledi ATABAY: “ GİZLİ PLANLARINDA TOPRAK ALMA HIRSI VARDIR” Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Atabay ise konferansta Ermeni olaylarını 1915 öncesi, 1915 esnası ve sonrası olarak 3 bölümde anlattı. Ermenilerin çeşitli sebeplerden 1915 yılında göç ettirildiğini söyleyen Atabay, konunun soykırım ile bir alakasının olmadığını vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Atabay konuşmasını şöyle sürdürdü: “4T’yi uygulamaya koymak istiyorlar. Tanıtım, Tanınma, Tazminat ve Toprak. Ermeni olaylarında kitlesel bir imha yoktur. Bilakis Ermenilerin korunduğunun kollandığının çok örneği bulunmaktadır. O dönemlerdeki bazı Ermeni komitalarından sıkıntı çeken çok sayıda Türk olmuştur. Toplumun bilinçli olması ve konuyu bilmesi gerekmektedir.’ KONFERANSTA ÇEKİLİŞLE KİTAP Konferansın çarpıcı taraflarından biri de çekilişle kitap armağanı oldu. Konferansı dinlemeye gelenlere Kepez Belediyesi Sosyal Tesisleri girişinde birer numara verilerek konferans aralarında çekiliş yapıldı. İstanbul Ticaret Odası tarafından hazırlanan ve Çanakkale Rotary Kulübünün katkılarıyla temin edilen 100’e yakın kitap katılımcılara armağan edildi. Armağan edilen kitapla ilgili bilgi veren Gökhan Bayram, açıklamasında “Bu kitap çok önemli ve değerlidir. Ermenistan’ın ilk başbakanı Ovanes Kaçaznuni tarafında yazılan ve “Taşnak Partisinin Yapacağı Bir şey Yok’ başlığını taşıyan çalışma olaylara üst düzey bir Ermeni gözüyle bakmakta ve Türk Tezini desteklemektedir. Katılımcıların bu kitap okumasıyla tarih bilincini artıracağına ve konuya farklı bir perspektifden yaklaşacağına inandık” dedi. KONFERANS BİTİMİNDE HAYIR PİLAVI Konferansın tamamlanmasının ardın Kepez Belediyesi Sosyal Tesisleri önünde katılımcılara hayır pilavı ikram edildi. Pilavın sponsorluğunu üstlenen Ezineli işadamı ve Oruçoğlu Şirketlerinin Yöneticisi Mevlüt Oruçoğlu, üniversite öğrencilerine destek vermekten mutluluk duyduklarını, konuya hassas olduklarını söyledi. Hayırsever işadamına gösterdiği duyarlılıktan ötürü üniversite öğrencileri sıklıkla teşekkürlerini sundu. Tavuklu pilav ve yoğurt ikramına yüzlerce katılımcı yoğun ilgi gösterdi. Konuyla ilgili fotoğrafa bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.