Kişisel Gelişim Söyleşisine Yoğun İlgi

27.04.2011
Halkla İlişkiler Topluluğu öncülüğünde, çeşitli toplulukların da katkılarıyla Kolin Otel’de düzenlenen Ahmet Şerif İzgören ile söyleşiye 1000’in üzerinde seyirci katıldı. Ünlü eğitmen ve yazar İzgören, söyleşide katılımcılarla hayata dair konuştu. Girişin kitap karşılığı olduğu söyleşide toplanan kitaplar ise Yenice Akçakoyun YİBO’ya verilecek. Halkla İlişkiler Topluluğu ve Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin girişimleriyle önemli bir etkinliğe daha imza atıldı. Etkinliğe Genç Girişimciler Topluluğu ve Kurumsal İlişkiler Topluluğu’nun da destek verdiği söyleşi Kolin Otel mekan sponsorluğunda Otelin Megaron Salonunda gerçekleşti. Söyleşiye üniversitenin çeşitli birimlerinde öğrenim gören öğrencilerin yanısıra, ortaöğretim kurumlarından öğrenciler, eğitimciler ve vatandaşlar da ilgi gösterdi. Söyleşi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Meltem Beyazgül’ün açılış konuşmasıyla başladı. Beyazgül etkinliği düzenlenmesinde öğrenciler adına mutluluk duyduklarını belirtti. Daha sonrasında ise Halkla İlişkiler Topluluğu Akademik Danışmanı ve Öğretim Elemanı Gökhan Bayram katılımcılara seslendi. Gökhan Bayram konuşmasında Ahmet Şerif İzgören’in soy ismindeki gibi insanlar üzerinde İZ bırakan ve bakan değil GÖREN olmasını sağlayan etkileyici bir yazar olduğunu vurguladı. Daha sonra kürsüye davet edilen Ahmet Şerif İzgören konuşmasına etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek başladı. İzgören söyleşisi boyunca hayata dair birikimlerini aktardı. Hayatın adil olmadığını söyleyen İzgören yapılan işin sevilmesi gerektiğini, yoğunlukla çalışılması gerektiğini belirtti. İzgören Türk insanından da örnekler vererek insanların birikimlerinin, misafirperverliklerinin yoğun olduğunu söyledi. Söyleşide yöneltilen soruları da yanıtlayan İzgören, gençlere mezuniyet sonrasında muhakkak yurtdışına çıkmaları gerektiğini de aktardı. Söyleşisi esnasında çok sayıda fıkra ve komik olaylar anlatan ünlü eğitimci katılımcıları gülme krizine soktu. Etkinliğin girişinde kitap toplayan Halkla İlişkiler Topluluğu ise, organize ettikleri sayesinde 1000’e yakın kitap topladı. Topluluk Genel Başkanı Murat Örnek konuya ilişkin yaptığı açıklamada toplanan kitapların özellikle iki yere armağan edileceğini söyledi Örnek, açıklamasında “Kitapları özellikle Tük klasikleri, dünya klasikleri ve kişisel gelişim konularında topladık. 1000’e yakın kitap toplamış bulunuyoruz. Bu değerli eserleri Yenice Akçakoyun’da bulunan ve topluluk olarak kısa süre önce ziyaret ettiğimiz Yatılı Bölge Okuluna ve pilot bölge olarak seçtiğimiz Kepez’in belediyeye ait kütüphanesine armağan edeceğiz.’ dedi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.