Biga MYO Otomotiv Programı Öğrencileri Akülü Araba Yaptı

31.03.2011
Biga MYO Otomotiv Programı 2. Sınıf II. Öğretim öğrencileri; Yavuz AYNAGÖZ, Uğur GÜNAYDIN ve Adem MEŞE, Otomotiv Programı İkinci Öğretim Program Danışmanı Öğr. Gör. Zafer ÖZGÜR gözetiminde tek kişilik araç yaptılar. Öğr. Gör. Zafer ÖZGÜR; Biga MYO’nun vizyonu olan aranan insan gücünün sağlanması doğrultusunda; öğrencilerimizin mesleki açıdan yeterli, girişimci, yenilikçi ve liderlik ruhuna sahip, iş hayatının gerçeklerini görebilen teknik ara eleman olarak yetiştirdiğimiz öğrencilerin proje ödevleri olan tek kişilik bir araç yaptığını belirtti. Öğr. Gör. Zafer ÖZGÜR araçla ilgili şu bilgileri verdi: “Aracın çalışma sistemi doğru akım motoru doğrudan diferansiyele hareketini veriyor. Buna bağlı olarak araç arka tekerliklerden tahrikli hareket ediyor. Motora bağlı enerji kablolarına kes araya gir yöntemiyle kontak şarteli bağlı. Bu kontak sayesinde motora ileri veya geri hareketi veriliyor. Motor için 60 amper’lik bir akü ekstra olarak aydınlatma sistemi için 45 amper’lik bir akü kullanılıyor. Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde öğrencilerimizin de projeler geliştirmek istemelerinin ve sonucunu almaları gurur verici”. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.