HİT, Kepez'de Duygulu Ziyaretlerde Bulundu

30.03.2011
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite Halkla İlişkiler Topluluğu, Kepez’de bulunan şehit ailesini ve gaziyi ziyaret etti. Ziyarette bayrak ve çiçek takdim eden Halkla İlişkiler Topluluğu’nun görüşmelerinde duygulu anlar yaşandı. Halkla İlişkiler Topluluğu, etkinliklerinde öncelikli bölge olarak seçtiği Kepez’de ilk çalışmasını bölgede bulunan gazi ve şehit yakınlarını ziyaretle başladı. Duygulu başlangıca Topluluk Akademik Danışmanı Gökhan Bayram, Topluluk Başkanı Murat Örnek, Yönetim Kurulu Üyeleri ve üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören çok sayıda öğrenci katıldı. Gazi ve Ailesi Duygulandı Halkla İlişkiler Topluluğu ilk olarak Tunceli’de Gazi olan Cemil Bürücü’yü evinde ziyaret etti. Aile mensuplarının da hazır bulunduğu karşılamada gaziye çiçek, Türk bayrağı ve bir armağan takdim edildi. Bayrağı aldığında duygulandığı gözlerden kaçmayan Gazi Bürücü, ziyaretten etkilendiğini ve onur duyduğunu ifade etti. Başından geçenleri anlatan ve anlatırken o günleri adeta tekrar yaşayan terör gazisi öğrencilerin hassasiyetine memnuniyetini dile getirirken devletin de kendilerine özel önem verdiğini kaydetti. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan gazi ve ailesine öğrenciler şükranlarını arz ettiler. Şehit Annesi : “Üniversite Öğrencilerinde Evladımı Gördüm” Kepezdeki bir sonraki durak Şehit Cevdet Korkmaz’ın kaldığı ev oldu. Öğrenciler burada şehit annesi Sevim Korkmaz ve aileleri tarafından karşılandı. Öğrencilere ikramlarda bulunan şehit annesi, evladıyla gurur duyduğunu, öğrencilerin bundan iki yıl önce yine kendilerini ziyarete geldiğini ve bundan çok etkilendiğini belirtti. Buradaki ziyarette de Halkla İlişkiler Topluluğu üyeleri aile fertleriyle ve özellikle şehit annesiyle yakından ilgilendi ve Türk bayrağı armağan etti. “Bu Ülkenin Şehitlerine ve Gazilerine Borcumuz Var” Düzenlenen ziyaretlerde konuşan Topluluk Akademik Danışmanı Gökhan Bayram, Kepez’de bir dizi etkinlik yapacaklarını ve bölgeyi öncelikli bölge olarak seçtiklerini belirterek bu anlamda ilk başlangıcı bu ülkenin asıl sahiplerine yaptıklarını ifade etti. Bayram açıklamasında “Kendileriyle sohbet ettik. Hala duygu dolu ve gururlular. Onlar için neler yapabileceğimizi sorduk. İletişim bilgilerini aldık. Şehit ailelerine ve gazilerimize ve ailelerine güzel bişeyler yapmak bizleri onurlandırır. Bundan sonraki süreçte kendilerini özellikle etkinliklerimize davet edeceğiz” dedi. Topluluk Başkanı Murat Örnek ise şehit ailesi ve gazilerle başlanan Kepez çalışmalarının önümüzdeki günlerde devam edeceğini belirtti. Başkan Örnek açıklamasında “Kendilerinin dualarını alarak başlamayı manevi anlamda önemsiyoruz. Bu ziyaretlerimiz bize vatan sevgisi gerçeğini gösterdi. Bundan sonra memleketimize hizmet etmek için öğrenciliğimizin bitmesini beklemiyoruz. Daha fazla çalışacağız.” dedi. Ziyaretlere katılan öğrenciler ise görüşmelerden mutluluk duyduklarını, ufuklarının daha da açıldığını, ülkeye kanlarıyla canlarıyla hizmet edenlere ilgi göstermenin kendilerini onurlandırdığını kaydetti. Halkla İlişkiler Topluluğu’ndan yapılan açıklamada önümüzdeki günlerde de etkinliklerin devam edeceği belirtildi. Buna göre bu Cuma günü kepez meydanında saat 14.00’da çocuklara kitap armağan edilecek. Aynı gün saat 15.00 da yaşlılar ücretsiz traş ettirilecek. Haftaya Salı günü akşam saat 20.00 da ise kalp ve tansiyon hastaları için konferans düzenlenecek. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.