Öğrenciler Vatandaşı Tiyatroya Götürdü

30.03.2011
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halkla İlişkiler Topluluğu, Kepezde bulunan vatandaşları tiyatroya ücretsiz götürdü. Bir grup öğrenci ise Kepezin muhtarları ile temas kurarak beldeye yönelik yapabilecekleri çalışmalar hususunda görüşmelerde bulundu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halkla İlişkiler Topluluğu (HİT) etkinliklerinde öncelikli bölge olarak seçtiği Kepez’de çalışmalara hızlı başladı. Kısa bir süre önce Kepezlilere yönelik etkinliklere yoğunlaştırma kararı alan HİT, bölge muhtarlarıyla da görüşmeler yaptı Topluluk üyeleri Ali Alper Kahraman, Sevgi Kökboyu, Feyza Bayrak, Tuğçe Ertaş, Mutlu Demir ve Murat Kılıç Kepez Cumhuriyet Mahallesi ve Boğazkent Mahallesi muhtarlarını, muhtarlıklarda ziyaret etti. Öğrenciler muhtarlarla yaptığı görüşmelerde üniversitenin ve topluluklarının çalışmalarını anlattı. Burada yapılan görüşmelerde Kepez’e yönelik neler yapılabileceği de masaya yatırıldı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Salahattin KORKMAZ, öğrencilerin halka yönelik çalışmalar yapmasının mutluluk verici olduğunu belirterek öğrencilere seve seve yardımcı olacaklarını aktardı. Muhtar Korkmaz, biraraya geldiği öğrencilere ihtiyaç sahibi kesimlere yardım çalışmaları yapmanın önemi üzerinde durdu. Eğitimler düzenlemenin önemine de dikkat çeken Muhtar Selahattin Korkmaz, Halkla İlişkiler Topluluğu’nun her Salı akşamı Kepez Sosyal Tesislerinde halka yönelik ücretsiz düzenlenecek olan eğitimlerin de faydalı olacağını aktardı: “Halkımızın çoğu okumuyor ve okumayı sevmiyor. Çünkü bu konuda eğitimsizler ve bu konuya önem vermiyorlar. Çoğu vatandaşımız bütün gününü kahvelerde oturarak boş geçiriyor. Bu kişileri okumaya ve eğitimli olmaya teşvik etmek için düzenlenecek olan tüm seminerler çok iyi bir fırsattır. İnşallah bu fırsatı tüm halkımız en faydalı şekilde kullanırlar. Bunun dışında halkımızın bilgi edinebileceği bir kütüphanesi yok sizinde yardımlarınız ile bir kütüphane kurulması Kepez için asla unutulmaz bir olay olur”. Üniversite öğrencileri, Boğazkent Mahallesi Muhtarı Hamit ÖZDEMİR’i de ziyaret etti. Muhtar Özdemir, öğrencilerin yaklaşımlarının kendilerini umutlandırdığını aktardı. Muhtar Özdemir, Kepez’e ne tür çalışmalar yapılabileceği hususunda sorulan bir soruya ise çevre duyarlılığı ile ilgili çalışmalar yapılması şeklinde cevap verdi. Görüşme topluluğun Kepez için yapabilecekleri ve muhtarlık üniversite arasındaki etkileşim huşunda görüşülen konular ile son buldu Halkla İlişkiler Topluluğu, öncelikli bölge Kepezde bir ilki daha gerçekleştirdi. İlk kez Üniversite öğrencileri, kendi olanaklarıyla temin ettikleri bir otobüs ile halkı tiyatroya götürdü. 90. Yıl Gösteri Merkezi’nde düzenlenen tiyatroya esnafları ve halkı götüren topluluk üyeleri vatandaşlara tiyatro zevki yaşattı. Oyundan etkilendiğini belirten vatandaşlar, öğrencilerin halkı sosyal faaliyetlere çekme çabalarının anlamlı olduğunu vurguladı. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.