HİT, Kepez İçin Çalışmaya Başlıyor

28.03.2011
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin en aktif öğrenci toplukları arasında kabul edilen Halkla İlişkiler Topluğu, bir süreliğine Kepez’i öncelikli bölge seçti. Buna göre, üniversitenin aktif öğrencileri, Kepez halkına yönelik bilimsel, sosyal, sportif etkinlikler düzenleyecek ve Kepezliler ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi arasındaki ilişkiler kuvvetlendirecek. Bugüne kadar Çanakkale’nin merkez ve ilçelerine yönelik etkinlikler düzenleyen, huzurevi ve çocuk yuvaları ile programlar yapan Halkla İlişkiler Topluluğu, genel kurulunda aldığı kararla Kepez’i öncelikli etkinlik bölgesi seçti. Yapılan genel kurulun ardından Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ı makamında ziyaret eden öğrenciler, Belediye Başkanı ile projelerini paylaştı. Son 3 yıl içinde 300’ün üzerinde etkinliğe imza atan, çalışmalarıyla sık sık basında yer bulan ve defalarca ödüllendirilen Halkla İlişikler Topluluğu, bu kararı beli bir bölgeye yoğunlaşma adına aldıklarını kaydetti. Topluk Akademik Danışmanı ve Üniversite Öğretim Elemanı Gökhan Bayram yaptığı açıklamada bölgeyi seçmelerinin temel gerekçesinin hem üniversite kampüsüne yakınlığı hem de üniversite ile ilişkili çok sayıda kişi ve kurumun olmasına bağladıklarını belirtti. Halkla İlişkiler Topluğu Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada Kepez’e yönelik yoğun bir program tasarlandığı belirtildi. Topluluk üyeleri buna göre, gönüllü olarak Kepez’de her Salı günü halk söyleşileri düzenleyecek, sosyal etkinlikler organize edecek ve halkı sık sık ziyaret ederek üniversitedeki gelişmelerden haberdar edecek. Akademisyenler ile halkı sık sık bir araya getirecek olan Topluluk gençlere yönelik de seminerler ve sosyal etkinlikler gerçekleştirecek. Topluğun önemli önceliklerinden bir diğerinin ise yoksul ve dezavantajlı kesimlere yönelik etkinlikler olacağı belirtildi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.