"Haluk Cecan Sualtı Günleri" Etkinlikleri Başladı

07.03.2011
Şubat 2007 tarihinde aramızdan ayrılan Türkiye'nin ilk sualtı belgesel film yapımcısı/fotoğrafçısı, Türkiye'nin Cousteau'su Haluk Cecan, ÇOMÜ Sualtı Topluluğu tarafından Su Ürünleri Fakültesi Konferans Salonu’nda "Haluk Cecan Sualtı Günleri" etkinliği kapsamında anıldı. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Cirik, Temel Bilimler Bölüm Başkanı ve Sualtı Topluluğu Akdemik Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Alparslan ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı. Prof. Dr. Mustafa Alparslan, açılış konuşmasında “Aramızdan ayrılışının dördüncü yılında, her yıl olduğu gibi onun adına düzenlenilen etkinlikler ile Haluk Cecan’ı anmak, yaptıklarını yaşatmak istiyoruz. Genç nesillere değerlerimizi tanıtmayı amaçlıyoruz” dedi. Cecan’ın hayatını konu alan belgesel gösteriminin ardından ÇOMÜ Sualtı Topluluk Başkanı Barış Özalp, önceki yıllarda düzenlenen “Haluk Cecan Anı Dalışları” hakkında bilgi verirken, Sualtı camiasının duayeni olarak bilinen, sayısı 60'a yakın uluslararası sualtı film ödülüne sahip olan Haluk Cecan’ı, anma toplantısına katılım gösteren herkese teşekkür etti. “Haluk Cecan Sualtı Günleri” kapsamında 7-11 Mart 2011 tarihleri arasında, belgesel film arşivleri, görüntüleme seminerleri ve ilk kez sergilenen "Masmavi Fotoğraflar" isimli ÇOMÜ Sualtı Topluluğu Fotoğraf Sergisi bir hafta boyunca ilgililerin ziyaretine açıktır. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.