ÇOMܒde Biyoistatistik Kursu Başladı

17.02.2011
Türkiye’nin birçok bölgesinden araştırmacılar ÇOMܒde başlayacak ve 4 gün sürecek Biyoistatistik kursunda buluşuyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı ve üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen Temel Biyoistatistik Kursu, Ziraat Fakültesi’nde başladı. Türkiye’nin birçok bölgesinden kursiyerlerin katıldığı kursta katılımcılar alanında uzman bilim insanlarından sağlıklı bilimsel araştırmalar yapmayı ve bilimsel araştırmaları yorumlayabilmeyi öğrenecekler. Dört gün süreceği bildirilen kurs kapsamında günde 6 saat olmak üzere toplam 24 saat boyunca teorik ve uygulamalı eğitim alacak olan kursiyerler gündelik uygulamalarında bilimsel bilgiden, literatürden daha verimli bir şekilde yararlanmaya çalışacaklar. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Akgöz Sağlık alanındaki araştırmacıların kendi araştırmalarını bilimsel yöntemlerle planlanma, yürütme ve sonuçlandırması için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırabilmeyi amaçladıklarını belirtti. Kursa Türkiye’nin Birçok Bölgesinden İlgili Katılıyor Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Akgöz, katılımcılara ilişkin verdiği bilgide katılımcıların farklı meslek guruplarından olduğuna dikkat çekti. 56 katılımcının kursa kayıt yaptırdığını aktaran Doç. Dr. Akgöz, özelikle kadınların konuya ilgili olduğunu, tıp, diş hekimliği, hemşirelik, eğitimci vb. mesleklere mensup kursiyerlerin bulunduğu kursta yoğunlukla Çanakkale’den olmak üzere, İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Eskişehir, Düzce, Edirne, İzmir, Kars, Konya, Malatya ve Sakarya illerinden ilgililerin olduğunu söyledi. Uzmanlar Çanakkale’de Doç. Dr. İlker Ercan, Doç. Dr. Gülşah Seydaoğlu, Doç. Dr. Semra Akgöz, Prof. Dr. Rian Dişçi, Doç. Doç. Dr. Gülşah Seydaoğlu’nun uzmanlar arasında yer aldığı kursta ölçmeden, veri toplamaya, örneklemden olasılıklara, bilimsel araştırma türlerinden SPSS uygulamalarına birçok konu işleneceği öğrenildi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.